Beridarprogrammet

Beridareleven Alma nybliven SM-medaljör

Alma Forsberg går första året på Flyinges beridarprogram och gick ut unghästprogrammet i våras. Hon satte fart på höstterminen genom att vinna lag-SM tillsammans med Hofors RF. Nu tänker Alma ta med sig all kunskap hon kan från Flyinge för en fortsatt fälttävlanskarriär.

I Hofors lag red förutom Alma också Anna Jonsson, Frida Andersén, Anna Valegren och Tora Olsson. Alma Forsberg red sin egna Hurricane.
– Väntat vet jag inte om segern var men vi hade ju den i princip i handen när sista ryttaren kraschade i fjol så helt förvånade var vi inte, säger Alma som gick ut unghästprogrammet i våras och nu alltså påbörjat beridarutbildingen.

Fälttävlan har alltid varit grejen för Alma och terrängen är hennes starkaste gren.
– Man måste väl vara lite galen för att rida fälttävlan, det är mycket adrenalin och extra roligt är det när man sitter på Håkan, säger Alma om sin häst Hurricane.

På beridarprogrammet på Flyinge kommer Alma att ha bland andra Kerstin André, Olof Axelsson, Maria Gretzer, Ann-Catrin Carlsson och Henrik Ankarcrona som tränare. I terrängdelen blir det framförallt Jan Jönsson, bronsmedaljören från OS i München 1972.
– Jag kommer så klart att försöka ta till mig så mycket jag bara kan under utbildningen. I framtiden vill jag kunna rida på mästerskapsnivå, säger Alma.

I våras gick Alma ut unghästprogrammet som är ettårigt, till skillnad från beridarprogrammet som går över två år.
– Jag trivdes väldigt bra på unghästprogrammet. Nu känner jag mig betydligt säkrare på min kunskap och jag har fått väldigt bra kontakter

I helgen lyckades även Hanna Andersson som går andra året på Beridarprogrammet väl på banorna. Hon blev tvåa i Prix St Georg i Eslöv med sin skolhäst Xanté e. Santino – Donnerhall, ägd och uppfödd av Flyinge AB.

Vill du följa Alma och hennes klasskompisar under tiden på Beridarprogrammet? Deras instagramkonto heter Beridarprogrammet 16/18.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.