HÄSTUTVECKLING

Hästutvecklingsarbetet på Flyinge och Ridskolan Strömsholm leds av Jens Fredricson. Tillsammans med kollegor på de båda anläggningarna finns en häststrategi framtagen. Strategin bygger på att det finns individuella planer för alla hästar i verksamheterna. De flesta blir framgångsrika skolhästar och i sporten, vissa säljs till andra satsande ryttare.

På Flyinge utbildas morgondagens hästutbildare

De framgångar som ryttare idag har på svenska hästar, såväl nationellt som internationellt, har sin grund i ett förbättrat avelsarbete som startade för 30 år sedan. Men det räcker inte bara med att våra svenska uppfödare blir allt bättre på att producera internationellt konkurrenskraftigt hästmaterial, det måste också finnas de som kan tillvarata de unga hästarnas talanger och utveckla dessa på rätt sätt för att i framtiden generera en hållbar topphäst till sporten.

Flyingemodellen – Från föl till final

”Kvalitetssäkring hästutbildning” ett system för unghästutbildning, framtaget av Flyinge i samarbete med SWB, Agria och Hästnäringens Nationella Stiftelse. Som en guide med målsättningar kan du ta del av metoden vi använder för att utbilda unga hästar till såväl ridskola som toppsport, alltid på ett tryggt och säkert sätt på hästens villkor.

Unghästar utbildas enligt Ridhandboken 1, kapitel 7 s. 222 – 286 (Hästens grundutbildning)

 

Flyinge Ridakademi

Utbildningen av hästar inom Flyinge Ridakademi bedrivs efter klassiska principer för hästens skolning med syfte dels att ”bemanna” Flyinges utbildningar med enhetligt och gediget skolade, långsiktigt hållbara och högtstående skolhästar som behärskar minst St Georg dressyr och säkert kan hoppa en bana om ca 120 cm, dels också till att långsiktigt kunna tillvarata och avsätta vidare utbildning av särskilt begåvade hästar som kan bedömas kunna uppnå en högre grad av skolning. De till Flyinge Ridakademi avdelade hästarna är uppstallade samlat i Flyinge Akademi stall. Flyinge Ridakademi är en viktig del av Flyinges satsning mot framtiden och excellens standard.

 

 

 

Kontaktperson Flyinge Ridakademi
Kontaktperson Hästutveckling
Jens Fredricson Stallmästare och Sportansvarig på Ridskolan Strömsholm och Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.