Välkommen till Lövsta Stuteri – Flyinge

I april 2022 öppnar vi upp portarna på Lövsta Stuteris nya stostation på Flyinge Kungsgård i ett nära samarbete med Flyinge AB. Med denna etablering hoppas Lövsta Stuteri och Flyinge AB kunna bidra till att främja avelsarbetet och ridsporten i Södra Sverige.

Läs mer om oss här

Om Lövsta Stuteri – Flyinge

Lövsta Stuteris vision är att utveckla svensk och internationell ridsport genom att tillföra Sverige kvalitetshästar. Från och med april 2022 erbjuder vi ett brett utbud av topphingstar, seminverksamhet och service till stona på Riksanläggningen Flyinge.

Till Lövsta Stuteris seminstation på Flyinge kan du som stoägare komma om du vill betäcka ditt sto. Både hingstar stationerade på Lövsta Seminstation och hingstar från övriga Sverige och Europa används för att få tillgång till hela den internationella marknaden.

Precis som på Stjärnborgs gård i Upplands Väsby kommer vi att erbjuda alla våra hingstar i programmet samt seminering och undersökningar av ditt sto. En del av Lövstas hingstar tappas och finns på plats via vår Skånehub Borebackar gård. Borebackar gård är en toppmodern utbildningsanläggning där några av Lövstas topphingstar är i träning. Gården drivs av Alexandra Mörner och hennes man Niko Röhlcke. Det finns möjlighet att komma och titta på när de hingstarna tränas i sin hemmiljö, kontakta dem så berättar de mer.

Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.