Vi tar emot hästar för utbildning!

På Flyinge utbildar vi trygga hästar som kan användas i såväl toppsport som till ridskolor, som polishästar och till privatryttare. Hästarna tränas och hanteras av Flyinges studenter med support från professionella yrkesmänniskor.

Vi tar emot unga hästar för inridning och utbildning. Det är framförallt till unghästprogrammet, hippologprogrammet och beridarprogrammet som vi söker hästar. Hästarna ska vara mellan 2,5 och 7 år gamla.

Hästarna som kommer till oss för inridning stannar som regel i 7-10 veckor för att sedan komma tillbaka för vidareutbildning med eventuell matchning mot treårstest. De äldre hästarna får gärna stanna längre än så. Vi har återkommande samarbete med flera hästägare som väljer att lämna hit sina hästar år efter år.

Är du plusmedlem i SWB får du 5 procents rabatt på månadskostnaden.

Välj det alternativ som passar dig och din häst:

Hippologprogrammet

Har sadeltämjning och inridning på schemat i åk 1 och tar emot ett antal 2,5-3-åriga hästar under hela läsåret i perioder om ca 7-10 veckor beroende på vad som är bäst för hästen. Detta kostar 6 400 kr + moms/månad.

Unghästutbildarprogrammet

Utbildar hästar i intervallet 2,5-6 år och tar emot hästar för såväl inridning som vidareutbildning av treåringar. Inridnings- och 3-årstest-perioderna sträcker sig över cirka 7-10 veckor, beroende på vad som är lämpligast för hästen, och kostar 6 400 kr + moms/månad. För vidareutbildning kan man lämna 3-åringen för en längre period. Kostnaden är här 4 800 kr + moms/månad.

Beridarprogrammet

Beridarprogrammets studerande rider hästar från 4 år och uppåt. Eleverna har tävlat minst 1.35-nivå i hoppning respektive Medelsvår A dressyr eller tvåstjärnig fälttävlan. Tidsperioder enligt överenskommelse. Kostnaden är 5 900 kr+moms/månad. Beridareleverna tävlar även din häst när den är redo för det.

Kontaktperson
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.