Flyinge AB söker Studierektor/ Utbildningsledare

På Flyinge finns Hippologigymnasiet, en särskild variant på Naturvetenskapliga programmet med ridning, körning och hippologi där Lunds kommun är huvudman. Vidare har vi Naturbruksgymnasium med hästinriktning där Sveriges Ridgymnasium är huvudman. Universitetsutbildningen, Hippologprogrammet, drivs på uppdrag av Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) dessutom finns tre Yrkeshögskoleutbildningar där Flyinge är egen huvudman. Där utbildas hovslagare, beridare samt unghästutbildare. Vi utvecklar nya utbildningar för hästnäringen och genomför kortare kurser och träningar.

Verksamheten på Flyinge bedrivs i nära samverkan med hästsportens organisationer och de andra två riksanläggningarna; Ridskolan Strömsholm och Wången. Som Riksanläggningar har vi ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling. Vårt mål är att leverera utbildningsverksamhet i världsklass inom ridsporten. Tillsammans med utbildningarna på Ridskolan Strömsholm skall de vara det självklara alternativet för utbildning och kurser inom hästnäringen i Sverige.

Vi söker nu en studierektor för Hippologprogrammet tillika utbildningsledare för gymnasieutbildningarna. I uppdraget ingår också en samordnade roll för utbildningsverksamheten på Flyinge i ett nära samarbete med utbildningschef för Flyinge och Ridskolan Strömsholm samt övriga utbildningsledare på Flyinge.

Hippologprogrammet är en treårig universitetsutbildning som leder till en kandidatexamen i hippologi. Utbildningen genomförs på uppdrag av och i samarbete med Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) som är huvudman för utbildningen. Samarbete sker även med Ridskolan Strömsholm och Wången som också är utförare av programmet. På Flyinge genomförs år ett och del av år tre. Examinerade hippologer arbetar inom en mängd olika områden inom hästnäringen. Exempel på arbeten är stallchefer, hästutbildare, ridlärare, chefer på ridskola och andra hästverksamheter samt gymnasielärare på Naturbruksgymnasier. En del studenter går vidare till master och forskarutbildning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som studierektor:

Ansvar för att utbildningen genomförs enligt plan och på ett högskolemässigt sätt. Leda och stödja lärarlaget i vardagen likväl som i planering, utvecklingsarbetet och kvalitetsarbetet kring programmet. I samarbete med Flyinges lärare, SLU och riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Wången fortsätta att utveckla Hippologprogrammets innehåll, pedagogiska former, forskningsanknytning och kvalitet. Kontinuerliga studentkontakter. Undervisning kan med fördel ingå på sikt beroende på ämneskompetens. En hel del administration ingår som t.ex. administration av studieresultat och övriga elevärenden. Budget- och personalansvar.

Gymnasieutbildningarna är två separata program som genomförs på uppdrag av två olika huvudmän. Flyinge ansvarar för alla hästrelaterade ämnen vilka genomförs med Flyinges hästar och lärare. Hippologigymnasiet har sin huvudsakliga undervisning på Polhemskolan i Lund medan hästämnena ligger en dag i veckan (per klass) på Flyinge. Sveriges Ridgymnasium har all undervisning på Flyinge där också lärare i gymnasiegemensamma ämnen, elevhälsa och rektor är placerade. Flyinge har elevhem där huvuddelen av gymnasieeleverna bor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som utbildningsledare för gymnasieutbildningarna:
Ansvar för att utbildningen på Flyinge genomförs med hög kvalitet och i enlighet med uppdrag, utbildningsplan och styrdokument. Leda och stödja lärarlaget i det pedagogiska arbetet i vardagen likväl som med planering, utvecklingsarbete och kvalitetsarbete. Samverkan med rektor för gymnasieprogrammen, utbildningsledare för YH- utbildningarna, lärare och övrig personal på Flyinge samt till viss del även med de övriga Riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Wången. Elevkontakter, budget- och personalansvar ingår liksom ansvar för elevhem.
Kvalifikationer:
Flyinge söker dig som har adekvat pedagogisk och akademisk utbildning för och stor erfarenhet av att leda utbildning och personal. Vi ser helst att du har en hippologisk utbildning eller erfarenhet av att leda liknande utbildningar med hästinriktning. Mycket god social, administrativ och kommunikativ förmåga är ett krav liksom mycket goda ledaregenskaper. Du har god kunskap om kvalitets- och utvecklingsarbete inom utbildningsverksamhet. Du gillar att arbeta i en flexibel organisation under ständig utveckling. Du arbetar självständigt med stor frihet under ansvar, samtidigt som du är en god lagspelare. Du är en ambitiös, utvecklingsinriktad och ansvarsfull ledare som drivs av att coacha pedagoger med stort intresse för elever och hästar. Du vill ge elever och studenter en oförglömlig studietid och den allra bästa förberedelse för vidare studier och arbete. Rektorsutbildning, Hippologutbildning, och/eller högre akademiska studier är meriterande liksom stort intresse för hästar och ridsport. Engagemang, kvalitet och glädje genomsyrar ditt arbete.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100%. Vi tillämpar provanställning.
Start: enligt överenskommelse, dock senast 14 augusti 2017.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga förhandlingar har slutförts.

Maila din ansökan till: becky.evensen@stromsholm.com

Becky Evensen Utbildningschef
Utbildningsledare till Unghästprogrammet och Beridarprogrammet

Flyinge AB söker Utbildningsledare till Unghästprogrammet och Beridarprogrammet

På Flyinge finns Hippologigymnasiet, en särskild variant på Naturvetenskapliga programmet med ridning, körning och hippologi där Lunds kommun är huvudman. Vidare har vi Naturbruksgymnasium med hästinriktning där Sveriges Ridgymnasium är huvudman. Universitetsutbildningen, Hippologprogrammet, drivs på uppdrag av Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) dessutom finns tre Yrkeshögskoleutbildningar där Flyinge är egen huvudman. Där utbildas hovslagare, beridare samt unghästutbildare. Vi utvecklar nya utbildningar för hästnäringen och genomför kortare kurser och träningar.

Verksamheten på Flyinge bedrivs i nära samverkan med hästsportens organisationer och de andra två riksanläggningarna; Ridskolan Strömsholm och Wången. Som Riksanläggningar har vi ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschen och näringens fortsatta utveckling. Vårt mål är att leverera utbildningsverksamhet i världsklass inom ridsporten. Tillsammans med utbildningarna på Ridskolan Strömsholm skall de vara det självklara alternativet för utbildning och kurser inom hästnäringen i Sverige.

Vi gör en omorganisation inom utbildning och söker nu en utbildningsledare med ansvar för yrkeshögskoleutbildningarna till Beridare och Unghästutbildare.

Beridarprogrammet är en unik tvåårig yrkesutbildning med fem elevplatser där de studerande förbereds för en professionell karriär som Beridare. De studerande får mycket träning i att utbilda hästar på hög nivå i såväl dressyr, hoppning som fälttävlan. Dessutom ingår kurser som hästkunskap, företagande med häst samt stall- och verksamhetsmanagement.
Unghästutbildare – grundutbildning är en ettårig utbildning med 20 elevplatser. De studerande förbereds för en professionell karriär som unghästutbildare och får mycket praktisk träning i att utbilda hästar mellan 2,5 och 6 år. Dessutom ingår teoretiska kurser som hästkunskap och hästföretagande.
Huvudsakliga arbetsuppgifter som utbildningsledare:

Ansvar för att utbildningarna genomförs med hög kvalitet, utifrån branschens behov och i enlighet med utbildningsplan och gällande styrdokument. Leda och stödja lärarlaget i vardagen likväl som i planering samt utvecklings- och kvalitetsarbetet kring programmen. Fortsatt utveckla programmens innehåll, upplägg och pedagogiska former i samråd med lärare, utbildningskonsulter och ledningsgruppen för utbildningarna. Leda och administrera ett systematiskt kvalitetsarbete. Utveckla utbildningar och fristående kurser inom närliggande områden. Kontinuerliga studerandekontakter. Undervisning inom programmen ingår på ca 30 %. Vi ser helst att det är inom hästkunskap men det kan också vara andra ämnen som ingår i utbildningarna. Nära samverkan med övriga utbildningsledare och personal på Flyinge samt till viss del även med de övriga Riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Wången. Budget- och personalansvar.

Kvalifikationer:
Flyinge söker dig som har adekvat pedagogisk utbildning för och stor erfarenhet av att leda utbildning och personal. Vi ser helst att du har en hippologisk utbildning eller erfarenhet av att leda utbildningar med hästinriktning. Mycket god social, administrativ och kommunikativ förmåga är ett krav liksom mycket goda ledaregenskaper. Du har god kunskap om kvalitets- och utvecklingsarbete inom utbildningsverksamhet. Du gillar att arbeta i en flexibel organisation under ständig utveckling. Du arbetar självständigt med stor frihet under ansvar, samtidigt som du är en god lagspelare. Du är en ambitiös, utvecklingsinriktad och ansvarsfull ledare som drivs av att coacha pedagoger med stort intresse för elever och hästar. Du vill ge de studerande en oförglömlig studietid och allra bäst förberedelse för en professionell yrkeskarriär och/eller vidare studier. Engagemang, kvalitet och glädje genomsyrar ditt arbete. Vi förutsätter att du har stort intresse för hästar och ridsport. Utbildning till utbildningsledare på Yrkeshögskola är meriterande liksom erfarenhet av att ansöka om, starta och leda yrkeshögskoleutbildning.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100%. Vi tillämpar provanställning.
Start: enligt överenskommelse, dock senast 14 augusti 2017.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga förhandlingar har slutförts.

Är du intresserad? Välkommen med din ansökan!
Urval och rekryteringsprocess sker löpande, så välkommen in med din ansökan redan idag.

Maila din ansökan till: becky.evensen@stromsholm.com

Becky Evensen Utbildningschef
Eventkoordinator/ projektledare med hästintresse

 Vi söker en riktig ”doer” som gillar att med arbeta människor, att ständigt överträffa förväntningar, är förtroendeingivande och har ett säljande sätt. Ditt arbete blir att få alla gäster vid Flyinge Kungsgård att känna sig välkomna.

För oss på Flyinge kan en konferens likaväl vara vid ett bord som till häst i stora ridhuset. Vi söker dig som tycker att det är roligt att samarbeta och att möta kunder. Du är strukturerad och noggrann och gillar projektledning. För dig finns inga omöjliga uppgifter och du är extremt lösningsorienterad. Det här är en helt ny tjänst och du har möjlighet att forma den själv!  Vi vill att du brinner för hästar, ridsport och Flyinge!

Du känner dig lika bekväm med att mingla med sponsorer som med att plocka gödsel i en fullsatt arena, om det skulle behövas. Även om du är strukturerad så klarar du av att alla dagar är olika varandra.

Dina arbetsuppgifter:

  • Projektleda en rikstäckande turné (SAAB)
  • Projektleda evenemang självständigt
  • Koordinera konferenser och uthyrningar av externa bokningar.
  • Medverka vid evenemang
  • Hålla guidade turer

Du har arbetat ett par år, gärna i ett serviceyrke. I tjänsten förekommer cirka 10 resdagar per året. Arbetet kan komma att innefatta kvällar och helger och tjänsten är på 100 procent. Vi tillämpar provanställning.

Vi välkomnar mångfald!

Låter det spännande?

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Nyström nedan.
CV och personligt brev via mail till anna.nystrom@flyinge.se ovan senast den 5:e maj.

Anna Nyström Affärsområdeschef Evenemang & Samarbeten
Driven projektledare till Ridsportens Innovationer

Svenska Ridsportförbundet startar tillsammans med Saab och hästsportens riksanläggningar, Ridskolan Strömsholm och Flyinge, ett nytt och långsiktigt projekt för att öka innovationskraften inom svensk ridsport. Projektet benämns Ridsportens Innovationer och har som mål att på ett konkret och praktiskt tillvägagångssätt samla, utvärdera och driva utveckling av innovativa produkter, metoder och tjänster som är till stor nytta för ridsportens aktiva. Resultatet från projektet kommer att presenteras och marknadsföras i partnernas olika kanaler och aktiveras på ett stort antal publika event.

Vi söker nu dig som har ett intresse för innovation, ny teknik och drivs av ett starkt engagemang för att utveckla svensk ridsport. Ditt arbete blir att självständigt driva projektet mot uppställda och mätbara mål. Tillsammans med, såväl landslag i olika discipliner som studenter och elever vid Ridskolan Strömsholm och Flyinge, kommer du testa och utvärdera ny teknik, såsom appar, mätinstrument, innovativa produkter och metoder. Du säkerställer att resultatet är av hög kvalitet, dokumenteras och blir kommunicerbart till ridsportmålgruppen.

Du som person är målinriktad, produktiv och strukturerad. Du har viss kunskap i kommunikation och är van vid att arbeta självständigt och att leda andra. Du har god erfarenhet av projektledning med tydliga resultatkrav. För att lyckas krävs att du har ett brinnande intresse för ny teknik och att du har lång erfarenhet av ridsport. Vi tror att dina personliga kunskaper och färdigheter är viktiga för tjänsten och därför är vi nyfiken på din bakgrund.

Till din hjälp har du en referensgrupp med erfarna forskare, styrgruppen för projektet och ett team som hjälper dig med marknadsföring och kommunikation.

Du:

  • har erfarenhet av att driva mer komplicerade projekt med resultatkrav
  • har erfarenhet av att hantera processer och utvecklingsarbete
  • har god kunskap om ridsporten och hästens välfärd samt är erfaren ryttare
  • har för uppdraget en relevant utbildning
  • behärskar svenska och engelska obehindrat

Som person är du strukturerad, driven och resultatinriktad. Du har god social kompetens och relaterar till omgivningen på ett lyhört och smidigt sätt – lösningsorienterad. Du är kommunikativ, skriftligt såväl som muntligt. Självständighet, mod att agera efter egen övertygelse och prestigelöshet är viktigt för organisationen.

Om tjänsten:

Tjänsten är en projektanställning (ca 50%) som sträcker sig fram till 20171231. Projektet kan komma att förlängas för åren 2018 och 2019. Du blir anställd av Ridskolan Strömsholm men din arbetsplats finns på både Ridskolan Strömsholm och Flyinge.

Vänligen lämna CV och personligt brev senast 31 maj.

Kontaktperson Karin Morgan, karin.morgan@stromsholm.com

Karin Morgan Chef för Forskning och Utveckling
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.