Flyinge AB söker veterinär med hästinriktning för deltidsanställning som lärare

Vi har glädjen att öppna för en ny lärare och medarbetare på Flyinge! Vi erbjuder dig som lärare/undervisande veterinär en mycket utvecklande och stimulerande miljö tillsammans med duktiga och engagerade kollegor och studenter på Flyinge, en av Sveriges tre riksanläggningar för hästnäringen.

Vilka är vi?
Flyinge AB är en av tre riksanläggningar inom hästnäringen. Flyinge har tillsammans med systerbolaget Ridskolan Strömsholm AB en vision om att bli Swedish Equestrian Centers of Excellence – vi utvecklar kunskap, hästar och människor.

I detta kommer Flyinge AB att ha ett särskilt ansvar för avels- och hästutvecklingsfrågor, affärsutveckling och evenemang under sin position Swedish Equestrian Center of Breeding, Sporthorses and Events.

Verksamheterna bedrivs i nära samverkan med hästsportens organisationer och som riksanläggningar har vi ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling. Flyinge ligger på en mycket vacker kungsgård i Lunds kommun. Läs mer om oss på www.flyinge.se

Här finns Hippologprogrammet, en unik universitetsutbildning med Sveriges Lantbruksuniversitet som huvudman. På yrkeshögskolan utbildas hovslagare, beridare och unghästutbildare. På Flyinge finns två gymnasieutbildningar:  Hippologigymnasiet, en särskild variant på Naturvetenskapliga programmet och ett Naturbruksgymnasium med hästinriktning. Vi utvecklar nya utbildningar för hästnäringen och genomför kortare kurser och träningar.

Arbetsuppgifter i huvudsak
Tjänsten innebär att du till största delen arbetar med undervisning, såväl teoretiskt som praktiskt, i ämnet hippologi. Fokus ligger på anatomi, fysiologi, träningsfysiologi, förebyggande hälsovård, smittskydd och hästens sjukdomar.  Handledning av projekt- och examensarbeten ingår liksom arbete med kursutveckling. Tjänsten är i huvudsak inriktad på Hippologprogrammet, ett treårigt kandidatprogram som genomförs i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Dessutom kommer du att undervisa på Flyinges tilläggsutbildning för hovslagare med fokus på hovens sjukdomar. Tjänstens storlek är enligt överenskommelse och beror på om du kan åta dig undervisning på en eller båda utbildningarna? Ca. 50 % totalt.

Vår forskningsverksamhet sker i nära samarbete med SLU-forskare och fokuserar idag på djurvälfärd, hästhållning och hästutbildning. Forskningen är nära knuten till den praktiska verksamheten och hippologprogrammets examensarbeten. Kyra Kyrklund och Jan Jönsson är knutna till Hippologprogrammet som adjungerande professorer.  I din roll ingår också att delta i arbetet med att få FoU-arbetet att bli en naturlig del i den dagliga verksamheten hos oss.

Vi vill att Du har:

  • förmåga att leda, planera och genomföra såväl teoretisk som praktisk undervisning i olika miljöer och för olika målgrupper.
  • drivkraft och erfarenhet av att handleda studenter.
  • drivkraft att hålla dig uppdaterad om aktuell hästforskning och att delta i projekt som pågår på Flyinge samt att du har ett brinnande intresse att implementera praktiska forskningsresultat i aktuella delar av hästverksamheten
  • förmåga att jobba i team, är flexibel och kreativ samt delar våra värderingar gällande studenter och elever, lärande, teamwork samt hästen.

Dina Kvalifikationer:
Du är en veterinär med inriktning mot häst som brinner för att dela med dig av dina kunskaper. Du har stor erfarenhet av arbete med sporthästar och en specialistutbildning inom häst eller doktorsexamen är meriterande. Du har pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet av undervisning och handledning av studenter, gärna en lärarexamen.Engagemang, kvalitet och glädje genomsyrar ditt arbete, och du inspireras av att se utvecklingen hos studenterna liksom hos dig själv.

Tjänsten är tillsvidare, vi tillämpar provanställning. Konsultuppdrag kan också vara aktuellt.

Tillträde enligt överenskommelse, dock helst senast 170821.

Frågor besvaras gärna av utbildningschef Becky Evensen, kontaktuppgifter nedan

Rekryteringsprocessen sker löpande så välkommen in med din ansökan så snart som möjligt dock senast 170811. Din ansökan med meritförteckning skickas via mail till Becky Evensen.

Kontaktperson
Becky Evensen Utbildningschef, /TF Studierektor Högskolan, Hippologprogrammet
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.