Flyinge AB söker en Verksamhetschef med ett tydligt kund- och affärsutvecklingsfokus

Flyinge AB är en av tre riksanläggningar inom hästnäringen. Flyinge har tillsammans med systerbolaget Ridskolan Strömsholm AB en vision om att bli Swedish Equestrian Centers of Excellence – vi utvecklar kunskap, hästar och människor.

I detta kommer Flyinge AB att ha ett särskilt ansvar för avels- och hästutvecklingsfrågor, affärsutveckling och evenemang under sin position Swedish Equestrian Center of Breeding, Sporthorses and Events.

Som verksamhetschef ansvarar du för produktionen på anläggningen som omfattar Stall, Hästar, Fastigheter och Mark, Restaurang och Konferens samt lokal IT/Telefoni (outsourcad). Som verksamhetschef förväntas du samarbeta med din motsvarighet på Ridskolan Strömsholm i alla frågor som kan ge synergieffekter och/eller stordriftsfördelar.

Verksamhetschefen ansvarar för att verksamheten bedrivs professionellt och enligt gällande lagar och förordningar samt med säkerheten och kunden i fokus.

Riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm AB och Flyinge AB styrs av en gemensam Styrelse, VD och ledning. Som verksamhetschef är du del av den gemensamma ledningsgruppen och har i denna ett bolagsövergripande ansvar för affärsutveckling.

Inom området affärsutveckling ansvarar du för att, i nära samarbete med VD och affärsområdet samarbeten och Evenemang, ta fram nya och utvecklade affärskoncept för anläggningarna och efter beslut säkerställa att dessa realiseras.

Som medlem i den gemensamma ledningsgruppen arbetar man över bolagsgränser och verkar för att säkerställa det som är bäst för helheten samt verkar för ett gott samarbetsklimat mellan anläggningarna. Det finns ett uttalat ansvar att vara ett föredöme avseende kundfokus, servicekänsla och kvalitet.

Bolaget är mitt i en stor förändringsresa mot kundfokusering, värdskap och affärsmässighet varför det kommer ställas stora krav på uthållighet, kommunikation och förmåga att få med sig medarbetarna på denna omställning

Tjänsten är placerad på Flyinge, Lund Skåne men omfattar resor.

Din erfarenhet:

 • Särskild vikt läggs på lång erfarenhet som ledare med direkt och indirekt personalansvar.
 • Dokumenterad erfarenhet av serviceindustri med direkta kundkontakter.
 • Du har haft aktivt ansvar för att skapa nya affärskoncept och -upplägg
 • Du har vana att arbeta med samarbetspartners både på leverantörs- och kundsidan inklusive sponsorer.
 • Du har erfarenhet och adekvat kunskap kring förhandlingar, upphandlingar, avtal och ekonomistyrning/-uppföljning.
 • Du har ett stort kontaknätverk i regionen och inom sporten.

  Som person och chef är du

 • Tydlig och transparent
 • Proaktiv och Självgående
 • Ansvarstagande och Beslutsam
 • Entusiasmerande

Ett grundläggande hästintresse och kunskap om sporten är meriterande och eftergymnasial utbildning ett krav. Rekryteringsprocessen sker löpande så välkommen in med din ansökan senast den 15 juli vill vi ha din ansökan. Skicka din ansöka via mail till Christina Rossell, kontaktuppgifter nedan.

Kontaktperson
Flyinge AB söker agronom med hästinriktning för hel eller deltid som lärare/lektor.

Vi har glädjen att välkomna en ny lärare och medarbetare till Flyinge. Vi erbjuder dig som lärare en mycket utvecklande och stimulerande miljö tillsammans med duktiga och engagerade kollegor, elever och studenter på Flyinge, en av Sveriges 3 riksanläggningar för hästnäringen.

Vilka är vi?
” Flyinge – vi utvecklar kunskap, hästar och människor”

Verksamheten på Flyinge bedrivs i nära samverkan med hästsportens organisationer och de övriga två riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Wången. Som Riksanläggningar har vi ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling. Verksamheten ligger på en mycket vacker kungsgård i Lunds kommun. Läs mer om oss på www.flyinge.se

På Flyinge finns två gymnasieutbildningar:  Hippologigymnasiet, en särskild variant på Naturvetenskapliga programmet och ett Naturbruksgymnasium med hästinriktning. Här finns också Hippologprogrammet, en unik universitetsutbildning med Sveriges Lantbruksuniversitet som huvudman, samt 4 yrkeshögskoleutbildningar. På yrkeshögskolan utbildas hovslagare, beridare och unghästutbildare. Vi utvecklar nya utbildningar för hästnäringen och genomför kortare kurser och träningar. Våra affärsområden är avel, tävling och event.

Arbetsuppgifter i huvudsak
Tjänsten innebär att du till största delen arbetar med undervisning i hippologi med fokus på hästens biologi, utfodring, avel och handhavande.  Handledning av projekt- och examensarbeten ingår liksom arbete med kursutveckling. Tjänsten är i huvudsak inriktad på Hippologprogrammet, ett treårigt Kandidatprogram som genomförs i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet(SLU), och på Flyinges olika yrkeshögskoleutbildningar.

Vår forskningsverksamhet sker i nära samarbete med SLU och fokuserar idag på djurvälfärd, hästhållning och hästutbildning. Forskningen är nära knuten till den praktiska verksamheten och hippologprogrammets examensarbeten. I din roll ingår också att delta i arbetet med att få FoU-arbetet att bli en naturlig del i den dagliga verksamheten hos oss.

Vi vill att Du har:

 • förmåga att leda, planera och genomföra såväl teoretisk som praktisk undervisning i olika miljöer och för olika målgrupper.
 • drivkraft och erfarenhet av att handleda studenter i aktuella ämnen.
 • drivkraft att hålla dig uppdaterad om aktuell hästforskning och att delta i projekt som pågår på Flyinge samt att du har ett brinnande intresse att implementera praktiska forskningsresultat i aktuella delar av hästverksamheten
 • förmåga att jobba i team, är flexibel och kreativ samt delar våra värderingar gällande studenter och elever, lärande, teamwork samt hästen.

Dina Kvalifikationer:
Du är agronom med husdjursinriktning, doktorsexamen är meriterande. Du har pedagogisk utbildning och erfarenhet,  gärna lärarexamen. Vi sätter stor vikt vid praktisk hästkunskap och goda pedagogiska färdigheter. Engagemang, kvalitet och glädje genomsyrar ditt arbete, och du inspireras av att se utvecklingen hos studenterna liksom hos dig själv.

Tjänsten är tillsvidare. Omfattning enligt överenskommelse mellan 50%-100%

Frågor besvaras gärna av utbildningschef Becky Evensen.

Rekryteringsprocessen sker löpande så välkommen in med din ansökan så snart som möjligt dock senast 25/6 2017. Din ansökan med meritförteckning skickas till becky.evensen@flyinge.se

Kontaktperson
Becky Evensen Utbildningschef, /TF Studierektor Högskolan
Flyinge AB söker Ridlärare/Hästlärare, heltidstjänst 100%

Flyinge befinner sig i en spännande utvecklingsfas och vi har glädjen att välkomna en ny lärare och medarbetare till Flyinge. Vi erbjuder dig som Rid- och hästlärare en mycket utvecklande och stimulerande miljö tillsammans med duktiga och engagerade kollegor, elever och studenter på Flyinge, en av Sveriges 3 riksanläggningar för hästnäringen.

Vilka är vi?
” Flyinge – vi utvecklar kunskap, hästar och människor”

Verksamheten på Flyinge bedrivs i nära samverkan med hästsportens organisationer och de övriga två riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Wången. Som Riksanläggningar har vi ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling. Verksamheten ligger på en mycket vacker kungsgård i Lunds kommun.

På Flyinge finns två gymnasieutbildningar:  Hippologigymnasiet, en särskild variant på Naturvetenskapliga programmet med ridning, körning och hippologi och ett Naturbruksgymnasium med hästinriktning. Lunds kommun respektive Sveriges Ridgymnasium är huvudman för utbildningarna. Här finns också Hippologprogrammet, en unik universitetsutbildning, samt 4 yrkeshögskoleutbildningar. På yrkeshögskolan utbildas hovslagare, beridare och unghästutbildare. Vi utvecklar nya utbildningar för hästnäringen och genomför kortare kurser och träningar.

Vi söker dig som har pedagogisk utbildning med lärarlegitimation eller som har erfarenhet av undervisning på gymnasiet och planerarar att gå lärarutbildning. Du är lägst svensk ridlärare II och/eller utbildad tränare.  Du bör vara aktiv inom sporten och ha erfarenhet av undervisning i såväl teori som praktik: Hippologutbildning och/eller god kompetens inom klassisk körning är meriterande.

Dina huvudsakliga uppdrag blir att undervisa på gymnasiet i ämnena häst, naturbruk och ridning, såväl hoppning som dressyr.  Du är engagerad, initiativrik och utvecklingsinriktad samt har förmåga att genom inspirerande undervisning tillse att eleverna når de individuella mål de har förutsättningar för. Detta innebär att du undervisar inom ditt ämne men också utvecklar undervisningen på skolan tillsammans med övriga lärare. Du vill bidra till hela skolans funktion och utveckling och gillar att arbeta i team. Som person är du självgående och strukturerad, vilket innebär att du har förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter och att hålla uppsatta tidsramar. Du är även flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Engagemang, kvalitet och glädje genomsyrar ditt arbete, och du inspireras av att se utvecklingen hos eleverna liksom hos dig själv.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100%. Vi tillämpar provanställning.
Start enligt överenskommelse, dock senast 10 augusti 2017.

Är du intresserad? Välkommen med din ansökan!
Urval och rekryteringsprocess sker löpande, så välkommen in med din ansökan redan idag, dock senast 22 juni- 17.
Maila din ansökan till: becky.evensen@stromsholm.com

För frågor om tjänsten: välkommen att kontakta Aili Bernhardtz eller till Becky Evensen, utbildningschef. Kontaktuppgifter nedan.

Kontaktperson
Becky Evensen Utbildningschef, /TF Studierektor Högskolan
Aili Bernhardtz Utbildningsledare gymnasiet
Flyinge AB söker vaktmästare

Flyinge AB söker vaktmästare

Arbetsuppgifter

Som vaktmästare bistår du våra elevhemsföreståndare, stallchefer och lärare med allehanda saker som kan uppkomma på elevhemmen, i stallen, på kontor och i lärosalar. T.ex. stopp i avlopp, glödlampsbyten, mindre lagningsarbeten, möblering m.m. Du deltar i större projekt och byggnationer tillsammans med vår byggnationsansvarige. Vid behov klipper du gräs och deltar i den dagliga driften (foder-, gödsel- och bankörning)

Kompetens och erfarenhet
Du som söker är praktiskt lagd och van att åtgärda vanligt förekommande åtgärder på fastigheter, gärna utbildning eller erfarenhet som fastighetsskötare/vaktmästare/snickare. Du har även vana av att köra olika typer av fordon såsom hjullastare, traktor, truck m.m. Vana av att arbeta med djur och människor är meriterande.

Du är engagerad, initiativrik och utvecklingsinriktad samt har god förmåga till struktur.

Du gillar att arbeta i en flexibel organisation under ständig utveckling. Du är ansvarsfull och kan arbeta självständigt samtidigt som du är en god lagspelare. Som person är du självgående och strukturerad, vilket innebär att du har förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter och att hålla uppsatta tidsramar. För oss är din personlighet viktig och att du och har en ”can-do-attitude”.

Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100%, helgarbete kan förekomma, men ej regelbundet. Provanställning tillämpas.

Start: enligt överenskommelse, dock senast 1/9.

Urvalet och rekryteringsprocess sker löpande, så välkommen in med din ansökan redan idag. Har du frågor ring då FAB:s Verksamhetschef: Anders Grane 046-64928, din ansökan skickar du till anders.grane@flyinge.se

 

 

 

Kontaktperson
Anders Grane TF Verksamhetschef/Anläggningschef
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.