Flyinge AB söker utbildningsadministratör

På Flyinge finns Hippologigymnasiet, en särskild variant på Naturvetenskapliga programmet med ridning, körning och hippologi där Lunds kommun är huvudman. Vidare har vi Naturbruksgymnasium med hästinriktning där Sveriges Ridgymnasium är huvudman. Universitetsutbildningen, Hippologprogrammet, drivs på uppdrag av Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) dessutom finns tre Yrkeshögskoleutbildningar där Flyinge är egen huvudman. Här utbildas hovslagare, beridare samt unghästutbildare. Vi utvecklar nya utbildningar för hästnäringen och genomför kortare kurser och träningar.

Verksamheten på Flyinge bedrivs i nära samverkan med hästsportens organisationer och de andra två riksanläggningarna; Ridskolan Strömsholm och Wången. Som Riksanläggningar har vi ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling. Vårt mål är att leverera utbildningsverksamhet i världsklass inom ridsporten. Tillsammans med utbildningarna på Ridskolan Strömsholm skall de vara det självklara alternativet för utbildning och kurser inom hästnäringen i Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Samtliga förekommande administrativa arbetsuppgifter inom utbildning. En stor andel av arbetet går till de tre yrkeshögskoleutbildningarna där Flyinge är huvudman. Det innefattar återkommande administrativt arbete från ansökningsperiod och antagning till löpande administration, resultatdokumentation, examen och uppföljning. I detta ingår mycket kontakter med Myndigheten för Yrkeshögskolan. I uppdraget ingår också att ge administrativt stöd till utbildningsledare på gymnasiet och studierektor på Hippologprogrammet. En del av administrationen för dessa två utbildningsformer sker hos huvudmännen. Planering, koordinering och schemaläggning ingår i arbetet och sker i samråd med utbildningsledare/studierektor, lärare och andra verksamhetsområden på Flyinge. Utbildningsadministratör deltar i marknadsföringsaktiviteter som exempelvis öppet hus, och ansvarar för planering och genomförande av vissa utbildningsövergripande elevaktiviteter. I uppdraget ingår ansvar planering och samordning av de kortkurser som erbjuds på Flyinge. I kortkursansvaret ingår budgetansvar.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har god vana av att administrera utbildning, helst Yrkeshögskoleutbildning, och erfarenhet av att arbete med schemaläggning. Du har lägst gymnasieexamen och några års erfarenhet av yrket. Har du dessutom en för jobbet lämplig eftergymnasial utbildning är detta meriterande. Mycket god administrativ förmåga är viktigt och du måste kunna hantera ett flertal olika dataprogram på ett enkelt sätt. Du skall vara strukturerad, ordningsam och social och ha god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du gillar att arbeta i en flexibel organisation under ständig utveckling.  Du arbetar självständigt med stor frihet under ansvar, samtidigt som du är en god lagspelare. Du är ambitiös, utvecklingsinriktad och ansvarsfull. Vi ser gärna att du har ett intresse för och erfarenhet av hästar och ridsport. Engagemang, kvalitet och glädje genomsyrar ditt arbete.

Tjänsten är på 100% och är ett vikariat på ett år med goda möjlighet till förlängning eller tillsvidareanställningen efter periodens slut.
Start: enligt överenskommelse, dock senast 20180401

Är du intresserad? Välkommen med din ansökan!
Urval och rekryteringsprocess sker löpande, så välkommen in med din ansökan redan idag, dock senast 28 februari 2018.

Frågor besvaras gärna av verksamhetschef Karin Wikström, kontaktuppgifter nedan.

Maila din ansökan till: karin.wikstrom@flyinge.se

Kontaktperson
Karin Wikström Verksamhetschef
Om Flyinge Aktiebolag

Vi utvecklar kunskap, hästar och människor. Med 75 hästar, 180 studenter och 65 anställda, är vi en av Sveriges tre Riksanläggningar. I närheten av Lund bedriver vi utbildningar och kurser upp till universitetsnivå. Våra affärsområden är hästutveckling/avel, tävling och event. Verksamheten bedrivs i nära samverkan med hästsportens organisationer och de övriga två riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Wången.

Kontaktperson
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.