Riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm AB och Flyinge AB söker en Administrativ chef med ett tydligt utvecklingsfokus

Som Administrativ Chef kommer du ha personalansvar för en mindre grupp medarbetare på respektive bolag som gemensamt pro-aktivt ska stödja ledningen med underlag och rapporter för att säkerställa att vi levererar enligt plan. Enhetens ansvar omfattar Ekonomi (budgetering, redovisning, nyckeltal och självkostnadskalkyler, månatlig uppföljning/analys samt bokslut/årsredovisning), Formalia (företagsformalia, styrelse- och ägarmaterial samt tillstånd), Avtal (juridiskt avtalsstöd, uthyrnings-, leverantörs-, samarbets-, hyresavtal samt försäkringar), Inköp (upphandlingar och inköpssamordning) samt HR (förhandlingar, ansvarsbeskrivningar, policys, avtal).

Den Administrativa Chefen ansvarar för att bolagens redovisning och avtalshantering bedrivs professionellt och enligt gällande lagar och förordningar med bolagens gemensamma bästa i fokus.

Riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm AB och Flyinge AB styrs av en gemensam Styrelse, VD och ledning. Som Administrativ Chef deltar du i den gemensamma ledningsgruppen och har i denna ett övergripande ansvar för bolagens administrativa processer.

Som medlem i den gemensamma ledningsgruppen arbetar man över bolagsgränser och verkar för att säkerställa det som är bäst för helheten samt verkar för ett gott samarbetsklimat mellan anläggningarna. Det finns ett uttalat ansvar att vara ett föredöme avseende kundfokus, servicekänsla och kvalitet.

Tjänsten är placerad på Ridskolan Strömsholm men omfattar resor till systeranläggningen Flyinge AB i Skåne.

Din erfarenhet:

Vi söker dig som har en bred erfarenhet av ekonomi, bolagsformalia, juridik och företrädesvis även av HR-frågor i ett mindre bolag.

 • Särskild vikt läggs på lång erfarenhet som ledare med direkt och indirekt personalansvar.
 • Dokumenterad erfarenhet av att leda ekonomiavdelningar med ett helhetsansvar.
 • Du har haft aktivt ansvar för att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra processer.
 • Du har vana att arbeta nära verksamheter och att ha verksamhetens behov av stöd i fokus.
 • Du har erfarenhet och adekvat kunskap kring avtal, förhandlingar, upphandlingar och dess uppföljning.
 • Intresse för vår bransch är givetvis bra – men vi söker inte dem som vill arbeta hos oss för just det – professionalism inom skrået är oerhört centralt för denna roll.

Som person och chef har/är du:

 • Lätt för att samarbete
 • Prestigelös
 • Tydlig och transparent
 • Proaktiv och Självgående
 • Ansvarstagande och Beslutsam
 • Entusiasmerande

Erfarenhet och eftergymnasial utbildning är ett krav för denna tjänst. Vi är en kvinnodominerad arbetsplats i en så likaledes bransch varför vi gärna ser manliga sökande.

Ansökan med CV skickas till via mail till Christina Rosell, kontaktuppgifter nedan

Sista ansökningsdag är den 30 april men vi kommer utvärdera kandidater löpande.

Kontaktperson
Christina Rosell VD, Flyinge och Ridskolan Strömsholm
FLYINGE AB SÖKER IT- OCH TEKNIKANSVARIG

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT- och Teknikansvarig håller du i administrationen kring datorer till personal, planerar utbyten, nyinköp och supportstöd till personalen gällande mjukvaror och de molnlösningar vi arbetar med. Vi arbetar med Windows 365 och deras molnbaserade tjänst Sharepoint. Du ansvarar för telefon- och växellösningar för personalen samt de SIP-telefoner som finns i stallarna.

Du jobbar tätt med vår externa IT-avdelning, Solid Park, i frågor kring installationer, uppdateringar och utvecklande av användningen av Sharepoint.

Du arbetar med utveckling av vårt interna nätverk samt felsöker och åtgärdar fel vid behov, antingen själv eller i samråd med externa tekniker och Solid Park. Kopiatorer och skrivare tillhandahålls via leasingavtal och här håller du i avtal och kontakt med leverantörer.

Utöver IT-delen kommer du hantera videokonferenser och övrig presentationsteknik i utbildnings- och möteslokaler samt ridhus.

Vid evenemang och tävlingar är du en viktig del i ljud- och teknik, både vad gäller de fasta installationer som finns, men även med tillfälliga lösningar anpassade till respektive evenemang. Vid evenemang med extern aktör samarbetar du med arrangörens teknikpersonal.

Ansvar för del i budget ingår i tjänsten.

 

Kvalifikationer:

Du som söker har ett stort intresse för IT och teknik. Du har kunskap om datorer, större nätverk, mjukvaror och dess komponenter och funktioner. Utbildning inom IT eller elektronik, t.ex. Dator- och nätverksteknik eller IT-infrastruktur och nätverksdesign eller arbetslivserfarenhet ses som meriterande. Även kunskap om GDPR ses som meriterande.


Du skall vara strukturerad, ordningsam och social och ha god kommunikativ förmåga, i svenska och engelska, i tal och skrift. Du gillar att arbeta i en flexibel organisation under ständig utveckling.  Du arbetar självständigt med stor frihet under ansvar, samtidigt som du är en god lagspelare. Du är ambitiös, utvecklingsinriktad och ansvarsfull. Engagemang, kvalitet och glädje genomsyrar ditt arbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75%. Provanställning tillämpas.
Start: enligt överenskommelse.

Är du intresserad? Välkommen med din ansökan!
Urval och rekryteringsprocess sker löpande, så välkommen in med din ansökan via mail redan idag, dock senast 20180408.

Frågor besvaras gärna av anläggningschef Anders Grane, kontaktuppgifter nedan.

Kontaktperson
Anders Grane Anläggningschef, Flyinge
Om Flyinge Aktiebolag

Vi utvecklar kunskap, hästar och människor. Med 75 hästar, 180 studenter och 65 anställda, är vi en av Sveriges tre Riksanläggningar. I närheten av Lund bedriver vi utbildningar och kurser upp till universitetsnivå. Våra affärsområden är hästutveckling/avel, tävling och event. Verksamheten bedrivs i nära samverkan med hästsportens organisationer och de övriga två riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Wången.

Kontaktperson
Christina Rosell VD, Flyinge och Ridskolan Strömsholm
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.