Fastigheter & Kulturmiljö

På Flyinge har vi under de senaste åren genomfört flera stora renoveringar på våra byggnader, vissa mer än 200 år gamla. Bl.a. har vi bytt tak på de stall som kallas Fyrkanten och är de äldsta stallbyggnaderna på Flyinge Kungsgård.

På Flyinge har vi under de senaste åren genomfört flera stora renoveringar på våra byggnader, vissa mer än 200 år gamla.

Bl.a. har vi bytt tak på de stall som kallas Fyrkanten och är de äldsta stallbyggnaderna på Flyinge Kungsgård.

Vi har även påbörjat fasadrenoveringar på fyrkanten. Därutöver har vi renoverat köket i Chefsbostaden samt köket i Scholärlängan och en del av kontoren i Scholärlängan.

 

All renoveringen sker med antikvarisk medverkan och tillstånd från Länsstyrelsen då Flyinge Kungsgård är kulturhistoriskt värdefullt och många av byggnaderna är byggnadsminnesmärkta.

 

Tack vare medel från EU via Landsbygdsprogrammet kan vi nu fortsätta med våra renoveringar och kommer under 2021 att genomföra flera stora yttre åtgärder. Vi skall fortsätta med fasadrenoveringar på fyrkanten och vid årets slut kommer alla yttre fasader vara renoverade. Chefsbostaden skall få en takomläggning med nytt yttertak och allt plåtarbete blir nytt, även Chefsbostadens fasad skall renoveras i sin helhet.

Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.