Pressmeddelanden

FLYINGE AB TAR KUNSKAPSARBETET TILL NÄSTA NIVÅ

Flyinge AB har en strategisk plan för verksamheten och i detta ligger att vara ett nav för ridkonst, utbildning och träning på högsta nivå, där vi utvecklar kunskap, hästar och människor.

Som led i detta har styrelsen för Flyinge AB fattat beslut att avsluta samarbetet med Sveriges Ridgymnasium.  Det innebär att nuvarande utbildningar kommer slutföras fram till 2026, men inga nya intag sker för läsåret 2024

Sveriges Ridgymnasium har sedan 2015 hyrt delar av Flyinges anläggning för sin verksamhet.

– Vi vill tacka Sveriges Ridgymnasium för det fina samarbete vi haft under de senaste åren. Flyinges verksamhet växer och det är dags för oss att ta nästa viktiga steg på vår resa mot att vara kunskapsledare för hästnäringen säger tf VD Mårten Holmqvist.

Flyinges verksamhet med Hästsportgymnasium, Beridarprogram, Hovslagarutbildning och Hippologprogram växer, vilket är glädjande. Ridskolan Strömsholm och Flyinges mål mot 2030 innebär att vara Swedish Equestrian Centers of Excellence. Riksanläggningarna som kunskapsbolag ska vara ledande i Europa gällande hästutveckling, forskning och ridkonst.

– Vi ser därför med tillförsikt fram emot att fortsätta bredda vårt utbildningserbjudande och utveckling av ridkonst helt i egen regi inom vår anläggning säger tf VD Mårten Holmqvist.

Presskontakt

Mårten Holmqvist 070-2503466

Viktoria Östlund 070-8597636

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.