Pressmeddelanden

FLYINGE – NORRA EUROPAS FRÄMSTA TRÄNINGS OCH TÄVLINGSPLATS

Vi utvecklar svensk hästsport. Flyinge Hästsportklubb har varit officiell tävlingsförening för Flyinge sedan 2002 och firar därmed 20-årsjubileum i år. Om än som fristående förening så verkar vi gemensamt för Flyinge Kungsgårds bästa. Nu tar Flyinge Hästsportklubb nästa steg för att kunna arrangera de bästa ridsportevenemangen i Sverige för utövare, hästar, sponsorer och besökare i Flyinge.

Med det nya markområdet som Flyinge försålt men med ett tydligt mål att kunna erbjuda en anläggning i världsklass har frågan om framtida tävlingsverksamhet blivit central för såväl Flyinge som för Flyinge Hästsportklubb. Flyinge som internationell tränings- och tävlingsarena möjliggörs i ett samarbete där Flyinge Kungsgård, Flyinges kommande utökade gräsbana och fälttävlansbana samt markområdets två nya fibersandsbanor ingår i ett helhetskoncept – alla i absoluta världsklass i kvalitet och storlek och som tillsammans utgör nya Flyinge Equestrian Arena. Flyinge Hästsportklubb kommer bli officiell tävlingsförening även här.

På ett extra allmänt möte i Flyinge Hästsportklubb togs enhälligt beslutet om att bilda ett tävlings- och evenemangsbolag som ska fungera som föreningens tävlingsfunktion. Genom en trimmad och väl organiserad tävlingsverksamhet avser man som officiell tävlingsförening i ett nära samarbete med Flyinge AB och Markägarna kunna erbjuda frekventa och kvalitativa tävlingar som lockar ekipage från hela norra Europa samtidigt som man erbjuder svenska ekipage ett alternativ till att resa söderut för träning. Inför 2023 söker Flyinge Hästsportklubb två tre-veckors meetings – utöver sitt ordinarie tävlingsschema med Flyinge Indoor (Spring and Autumn Edition), Flyinge Outdoor och SWB Equestrain Weeks @ Flyinge.

Ambitionen ligger dock ännu högre. 2024 ser vi att utomhusområdet används från tidig vår till sen höst tillsammans med Kungsgårdens faciliteter.  Event Riders Masters har visat ett stort intresse för Flyinge och klubben för dialoger kring en fyrstjärnig fälttävlan 2024/25 på Flyinge Kungsgård. Samarbetet med Skånska Körsällskapet är också oerhört centralt när vi tillsammans utvecklar markområdet. I år genomförs de Nordiska Mästerskapen i hoppning, dressyr och paradressyr på Flyinge Equestrian Arena och vi ser fram emot att välkomna tourer såväl som Europeiska mästerskap som Världsmästerskap i framtiden.

Men kanske det bästa av allt – Flyinge Hästsportklubbs Tävlings- och Evenemangsbolag ska givetvis gå med vinst efter att ha betalt relevant anläggningshyra till Flyinge och Markägarna – men all sådan återinvesteras i hästsportens utveckling genom klubbens arbete i samarbete med Flyinge AB.

Gemensamt utvecklar vi Kunskap, Hästar och Människor.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.