Pressmeddelanden

ALICE ANDERSEN NY PROFILRYTTARE FÖR FLYINGE

Fälttävlansryttaren Alice Andersen blir ny profilryttare för Riksanläggningen Flyinge.
Alice Andersen

Flyinge fick upp ögonen på den unga ryttaren efter att ha följt henne en tid och efter de utmärkelser hon fått, bland annat Göteborg Horse Show stipendiet och nu senast nomineringen som Årets Komet. Alice har också varit uttagen till Agrias Fälttävlansakademi och ATG Talang.

På Alice meritlista finns flera SM-guldmedaljer och hon har genomfört 5 EM. Trots sin unga ålder är Alice tungt meriterad och har massor av internationell rutin och mästerskapsrutin. Hon är en satsande ryttare med flera hästar på olika nivåer och har redan skapat sig rutin på 4stjärnig nivå.

”För oss är det viktigt att de ryttare vi väljer ut att representera Riksanläggningarna står bakom en sund och hållbar hästutveckling och att man värnar om den ridkonst vi lär ut, säger Flyinges VD Christina Rosell.”

Alice kommer nu in ett sammanhang med andra namnkunniga profilryttare som till exempel Jens Fredricson och Anna Freskgård. Att det blir ytterligare en fälttävlansryttare ser Christina som något naturligt då dessa ryttare måste behärska de tre disciplinerna dressyr, hoppning och terräng – något som gör att man inte kan forcera fram hästarna om de ska hålla över tid – vilket gör att de oftast är som bäst först efter 10-årsåldern.

”Vi ser – och hör från många – att Alice står för de värden som Riksanläggningarna lär ut, fortsätter Christina.”

Som profilryttare får Alice tillgång till träningar och clinics på Flyinge – inklusive den nya mekaniska hästen som är en del av Riksanläggningarnas digitala satsning. Alice – som framöver kommer att tävla för Flyinge Hästsportklubb – blir också en ambassadör för anläggningarnas utbildningsutbud.

Genom att satsa på profilryttare syns Riksanläggningarna ute på tävlingsarenorna annat än bara via sina Ridsportföreningar.

”Vi ser fram mot ett gott samarbete inom en av de discipliner vi satsar på, och utbildar för, inom Riksanläggningarna, avslutar Christina.”

Alice kommenterar själv att det är en stor ära att få vara profilryttare för Flyinge och RS, och att hon ser mycket fram emot att få marknadsföra Riksanläggningarna.

”De har för mig, sedan jag varit liten, varit den naturliga mötesplatsen för oss som satsar på hästar, avslutar Alice.”

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.