Pressmeddelanden

CRAFOORDHALLEN UNDER ÅTERUPPBYGGNAD

Sommaren 2020 skyddsstängdes Crafoordhallen efter att taklanterninens glaspartier höll på att lossna och riskerade att rasa ned efter hallens tak och fasader. Nu – efter en generös donation från Crafoordska Stiftelsen kan detta unika och prisbelönta ridhus räddas.

Efter Crafoordhallen skyddsstängdes har omfattande utredningar genomförts i att få klarhet hur takkonstruktionen på ridhuset fått sina omfattande rötskador och hur de kan åtgärdas. Med nya arkitektoniska lösningar och ett bygglov för en ny lösning har vi kunnat söka finansiering för dess reparationer.

Vi är mycket tacksamma för att Crafoordska Stiftelsen återigen visar sitt engagemang för Flyinge Kungsgård säger Flyinges VD Christina Rosell. Crafoordhallen är oerhört central för vår verksamhet – både vad gäller våra utbildningar från gymnasie- till universitetsnivå och för vår stora evenemangsverksamhet. Vi har under året tvingats ställa in flera stora evenemang – nu senast Flyinge Indoor Autumn Edition och SM i hoppning fortsätter Christina.

Nu ser vi fram emot att under nästa år kunna återinviga hallen med ett härligt evenemang.

Tillsammans med övriga renoveringar som genomförts och fortsatt pågår på Flyinge Kungsgård går vi en ny tid till mötes.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.