Pressmeddelanden

Schockemöhle och Helgstrand visar hingstar på Flyinge

31 mars kommer de svenska stoägarna att få möjligheten att se några av världens mest framstående avelshingstar visade på svensk mark, när hingstar ur Schockemöhle och Helgstrands hingstprogram kommer till Flyinge. "Det känns fantastiskt roligt att vi får möjlighet att visa ett antal attraktiva och populära hingstar här på Flyinge", berättar Helena Torstensson, ansvarig för PS Flyinge & Partners.
Hingstar ur Paul Schockemöhles och Andreas Helgstrands hingstprogram kommer att visas på Flyinge 19 april. Det är ännu inte klart vilka som kommer att finnas på plats, men på bilden ser Ni: (från vänster) Go First, Kannatol, Franklin, Springbank II VH.

Under 2018 inledde Paul Schockemöhle – som är en av världens största och mest betydelsefulla hingstägare – ett samarbete med Andreas Helgstrand, som också är ägare av ett stort antal avelshingstar. Därför kommer de svenska stoägarna få möjlighet att se ett synnerligen högklassigt utbud av både etablerade och framtida avelsgiganter under visningen i Flyinges stora ridhus.

– För uppfödaren är det en stor fördel att få se hingstarna i verkligheten och inte bara på film, när man står i begrepp att välja rätt partner till sitt sto. Därför känns det väldigt bra att vi i år kommer att arrangera en hingstvisning här på Flyinge, menar Helena Torstensson.

Vilka hingstar som kommer att visas på Flyinge bestäms närmare inpå visningsdagen, men Helena Torstensson utlovar en mix av både unga och äldre hingstar av högsta prestationsklass. Efter visningen kommer även publiken kunna gå in i stallarna för att se sina favoriter på nära håll.

Team Helgstrands svenska representant är Tobias Hansson, Västra Hoby Stuteri. Tillsammans med teamet från Helgstrand Dressage kommer därför Tobias Hansson att samordna och koordinera hingstvisningen.

– Vi har haft ett litet uppehåll med våra hingstvisningar under ett par år, så nu känns det som det är dags igen strax innan avelssäsongen drar igång. Och en sak är säker. Publiken kommer inte att bli besvikna när team Schockemöhle/Helgestrand tar plats med sina hingstar i Flyinge sista helgen i mars, avslutar Helena Torstensson.

För mer information:
Helena Torstensson, Ansvarig, PS Flyinge & Partners
0708-75 29 00
helena.torstensson@flyinge.se

Ladda ner pressmeddelandet som PDF-fil här

Pressmeddelande: Hingstvisning på Flyinge

Ladda ner Format: pdf Storlek: 310.8 KB

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.