Pressmeddelanden

Två nya, unika gymnasieutbildningar för hästintresserade

Från hösten 2019 erbjuder riksanläggningarna Flyinge och Ridskolan Strömsholm två helt nya gymnasieutbildningar med riksrekrytering. Utbildningarna blir unika genom att de erbjuder två yrkesutgångar som inte finns någon annanstans. I båda fallen är möjligheten till jobb direkt efter skolan mycket goda.
Både Flyinge och Ridskolan Strömsholm får nya gymnasieutbildningar till hösten.

På Flyinge blir inriktningen skötsel och drift av hästsportanläggningar och på Ridskolan Strömsholm är inriktningen Svensk Ridlärare nivå 1. Genom att utbildningarna är riksrekryterande kan man söka oavsett var man bor, inte bara i Sverige utan i hela Norden.

– Det är härligt att kunna erbjuda dessa utbildningar som är starkt efterfrågade av näringen. Vi har lyckats knyta ihop all den omfattande kompetens som finns på riksanläggningarna och ta tillvara respektive anläggnings unika position, säger utbildningschef Becky Evensen.

Hästskötarutbildningen har hittills varit inriktad på just skötsel av häst. På Flyinge blir fokus i stället på drift och skötsel av anläggningar. Ridlärarutbildningen på Strömsholm blir unik genom att det är den enda i landet som kombinerar detta med gymnasieutbildning.

Utbildningarna är varianter inom naturbruksprogrammet, med möjlighet att läsa in högskolebehörighet för den som önskar. Programmen är förberedande till yrken där det råder stor brist på kompetent arbetskraft.

Excellent studiemiljö

Riksanläggningarna arbetar efter visionen Swedish Equestrian Centres of Excellence vilket innebär att man erbjuder högklassig utbildning i högklassig miljö.

– Det exemplifieras av våra duktiga lärare – många med OS-meriter – och av aktiviteter och evenemang i världsklass. Vi håller regelbundet träningar, tävlingar, clinics och föreläsningar på hög internationell nivå. Genom att knyta teoretisk och praktisk utbildning till dessa aktiviteter kan vi erbjuda en utbildningsmiljö som saknar motsvarighet i Sverige, säger Ulrika Andersson, marknadschef för anläggningarna.

Möjlighet till sportslig utveckling

Studier på riksanläggningarna innebär också en möjlighet att utvecklas i sitt utövande inom ridsporten. Anläggningarna har ett välutvecklat erbjudande till elever som önskar detta inom eller utöver ordinarie utbildning.

– Vi har varit noga med att lyssna på vad marknaden efterfrågar. Vi vill att våra elever ska känna att de får de bästa förutsättningarna, både för att få ett arbete och för att utvecklas inom sporten, avslutar Christina Rosell, vd för riksanläggningarna.

För mer information:
Becky Evensen
Utbildningschef, Ridskolan Strömholm och Flyinge
070-752 64 75
becky.evensen@stromsholm.com

Ladda ner pressmeddelande som pdf-fil här

Pressmeddelande – gymnasieutbildningar

Ladda ner Format: pdf Storlek: 1.6 MB

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.