Pressmeddelanden

Skönt pris till vinnaren av DUX Indoor Masters

I samband med Flyinges två nationella hopptävlingar – Flyinge Indoor Winter Edition och Flyinge Indoor Spring Edition, kommer för första gången DUX Indoor Masters att avgöras. Totalvinnaren får en exklusiv DUX-säng värd 70 000 kronor och det delas ut priser till ett värde av 160 000 kr från DUX och Hotel DUXIANA i DUX Indoor Masters.
Den här sängen - värd 70 000 kronor - kommer vinnaren av DUX Indoor Masters att få med sig hem. Foto: DUX Group

Säng- och möbeljätten DUX har redan tidigare ett samarbete med Flyinge, då Chefsbostaden på Flyinge har en nyinredd lounge med möbler från DUX och sovrummen har DUX-sängar.

Nu fortsätter samarbetet även på ett sportsligt plan, när Flyinges stora inomhustävlingar i hoppning kommer att kora en DUX Indoor Master.

Ryttarna samlar poäng i en klass varje dag under Flyinge Indoor Winter Edition, som avgörs 1-4 november, och Flyinge Indoor Spring Edition, som avgörs 14-17 mars 2019. Den ryttare med mest poäng efter de två tävlingarna koras till DUX Indoor Masters och får med sig den exklusiva sängen modell 6006 hem.

Att bra sömn och prestation hänger ihop är ingen nyhet. Därför vill DUX vara med och bidra till att en ryttare kan sova extra gott i vår.

– Studier vid Karolinska Universitetet i Stockholm har visat att personer som sover i en DUX-säng får en bättre sömnkvalitet än de som sover i en standardsäng, förklarar Henrik Ljung, vd för DUX Group.

Förutom DUX-sängen till totalsegraren kommer det även att delas ut kuddar och täcken i de klasser som ingår i DUX Indoor Masters. Dessutom får både tvåan och trean totalt var sin weekend på Hotel Duxiana i Malmö.

Totalt delas det ut priser till ett värde av 160 000 kronor under de två tävlingshelgerna på Flyinge.

– Det är verkligen roligt att kunna erbjuda ryttarna något alldeles extra från vår samarbetspartner DUX, menar Ulrika Andersson, Marknadschef vid Flyinge och Ridskolan Strömsholm.

DUX är involverat i ridsporten på flera sätt. Bland annat stöttar de VM-ryttaren i fälttävlan, Ludwig Svennerstål, sedan flera år tillbaka.

– Ryttare som är måna om att prestera på topp vet att de också behöver sova bra. DUX-sängarna är populära bland flera av elitryttarna, vilket vi förstås är både stolta och glada över, menar Anna Back Jansson, Designchef för DUX Nordic AB.

Här kan du läsa mer om DUX Indoor Masters och Flyinge Indoor

För mer information:
Ulrika Andersson
Marknadschef, Flyinge, Ridskolan Strömsholm
070-793 86 57
ulrika.andersson@flyinge.se

Anna Back Jansson
Designchef, DUX Group
070-205 79 75
anna.back-jansson@dux.se 

DUX är, sedan 1926, ett svenskt familjeföretag, som utvecklar, tillverkar och säljer sängar och möbler. I dag säljs DUX via ett 100-tal återförsäljare på den Nordiska marknaden, samt genom den egna retailkanalen DUXIANA, med cirka 80 stycken butiker i 30 länder. Vidare finns där i dag fyra stycken Hotel DUXIANA. DUX omsätter 800 Mkr och har 250 anställda.
Läs mer på www.dux.se och www.duxiana.com

Ladda ner pressmeddelandet som PDF här

Pressmeddelande: DUX Indoor Masters

Ladda ner Format: pdf Storlek: 251.0 KB

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.