Pressmeddelanden

Flyinge – mot en anläggning i världsklass

Flyinges utvecklingsplaner mot att, tillsammans med systeranläggningen Ridskolan Strömsholm, bli Sveriges främsta mötesplats för utbildning, träning och tävling inom hoppning, dressyr, fälttävlan och körning börjar bli verklighet. Detta tack vare ett unikt samarbete mellan Flyinge AB och Gaspari-koncernen.

Två nya utebanor, belysta ridvägar, en utvecklad terrängbana och permanenta gäststallar för drygt 100 hästar ingår i den plan som ska förverkligas de närmaste åren.

– Med de investeringar som görs på Flyinge Kungsgård och i anslutande mark­områden kommer anläggningen att lyfta till högsta världsklass, menar Jens Fredricson, Stallmästare på de båda Riksanläggningarna.

Med den kompetens, historia och tradition som finns på Flyinge, kombinerat med Gaspari-koncernens ägare Mattias Grönbergs vilja att utveckla området med ridsportens bästa för ögonen, är planerna för markområdet bakom Gaspari Lodge en av nyckelfaktorerna till framgång i arbetet med att stärka Flyinges attraktionskraft.

I planerna finns en större väldränerad fibersandsbana med plats för två större eller tre mindre parallella banor vid tävling. Dessutom byggs en gräsbana med vattengravar och en större bank. Båda banorna utformas för att kunna utnyttjas av alla discipliner vid träning. Brunnar, bevattning och dränering kommer säkerställa att banorna kan användas under en större del av året.

Nya kuperade och belysta rid- och körvägar runt området som kommer att sammanlänkas med befintliga ridvägar och som har ett underlag som gör att de kan nyttjas vid såväl fälttävlan som körning finns med i det utvecklade området. Arbetet med ridvägarna har redan påbörjats, vilket besökare på Flyinge kunnat se den senaste månaden.

Satsning på fälttävlan

Flyinge AB har en uttalad ambition att bli Sveriges och Nordens fälttävlanscenter genom att kunna erbjuda tränings- och tävlingsmöjligheter på banor från en- till fyrstjärnig nivå. För detta utvecklas nya bansträckningar, renovering av befintliga fälttävlans- och körhinder. Förutom att dagens vattenhinder moderniseras så anläggs en större damm på området som också kommer fungera som ett tredje vattenhinder.

– Med ett utvecklat område, våra fyra olympier som ridlärare och beridare, tillsammans med vår strategi att bjuda in stjärntränare och -ryttare till utbildning och clinics, får vi en unik position som utbildningsanläggning och som mötesplats för sporten och näringen, sammanfattar Christina Rosell, VD för Flyinge och Ridskolan Strömsholm.

Planen är att kunna erbjuda mera utbildning och flera träningar men även evenemang och tävlingar på hög nivå. Men för det krävs en bra logistik för såväl ryttare, besökare som hästar. Ett nytt större permanent gäststall med tillhörande sanitets­anläggning är ytterligare en av de satsningar som ingår i planen.

Vill utveckla området

– Mathias har redan visat att ”inget är omöjligt” genom att etablera Gastro Gaspari, en finkrog” som bjuder på kulinariska upplevelser samt Gaspari Lodge som är ett lanthotell – båda i en miljö som andas tradition och häst. Genom vårt nya och långsiktiga samarbete får Flyinge ett välkommet tillskott av ett kvalitativt gästboende, säger Christina.

– Min drivkraft är att utveckla det här fantastiska området, inte minst för framtidens ryttare. Mitt intresse för ridsporten har väckts via min son Villiam, som redan vid 13 års ålder ridit mästerskap för Sverige i dressyr. Att kunna göra något tillsammans för att sätta Flyinge på världskartan känns oerhört stimulerande, förklarar grundaren av Gaspari-koncernen, Mathias Grönberg.

Parallellt med ovanstående har Flyinge AB:s styrelse beslutat att byta samtliga tak på Flyinges huvudstall Fyrkanten. Därefter kommer fasaderna att börja renoveras, följt av en renovering av den anrika Chefsbostaden och Ridhuset Wallenberg.

– Det känns verkligen skönt att vi nu äntligen kan börja återställa anläggningen till sin forna glans efter många år av förfall, säger Christina Rosell, och avslutar:

– Med det tar vi ett viktigt steg mot riksanläggningarna Flyinges och Ridskolan Strömsholms gemensamma vision – Swedish Equestrian Centers of Excellence.

För mer information:
Christina Rosell
VD, Flyinge och Ridskolan Strömholm
070-298 90 20
christina.rosell@flyinge.se

Mathias Grönberg
VD, Gaspari-koncernen
0709-61 71 25
info@gasparilodge.se 

Ladda ner pressmeddelanet som PDF här

Pressmeddelande: Flyinge – mot en anläggning i världsklass

Ladda ner Format: pdf Storlek: 190.7 KB

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.