Pressmeddelanden

Mästartränare till Riksanläggningarna

Det blir en höst och vinter fylld av inspirerande träning på riksanläggningarna Flyinge och Ridskolan Strömsholm. Nederländernas framgångsrika förbundskapten Rob Ehrens håller träningar på Strömsholm och tyska legendaren Wilhelm Heinrich ”Kaiser” Johannsmann tar sig an elever och personal på Flyinge.
Wilhelm Heinrich ”Kaiser” Johannsmann och Rob Ehrens och kommer att hålla träningar på Flyinge respektive RIdskolan Strömsholm oktober-mars. Foto: Roland Thunholm

Kaiser Johannsmann väckte stort intresse när han under säsongen 2017/2018 höll träningar på Ridskolan Strömsholm för elever, personal och tävlingsryttare i Mellan­sverige. Den här hösten och vintern är det Flyinges tur att få ta del av tysk precision och noggrannhet. Två dagar i månaden under perioden oktober-mars finns Kaiser Johannsmann på plats.

Men Ridskolan Strömsholm kommer inte att bli utan inspiration och en bra bas­utbildning. Rob Ehrens från Nederländerna, också han känd för att jobba med de viktiga grundläggande detaljerna i ridningen, kommer att hålla tvådagarsträningar under samma tidsperiod.

– En fantastisk möjlighet, både för de som är med och rider men också för alla som är intresserade av att följa träningarna på läktarplats, förklarar Stallmästare Jens Fredricson.

Under vinterns Kaiser-träningar på Strömsholm var det många som kom för att titta och samla inspiration till sin egen ridning och träning. Nu får även ryttare och tränare i södra Sverige den möjligheten.

– Att öppna upp och låta de som har tid och möjlighet följa träningarna från läktaren är en viktig del i Riksanläggningarnas ambition om att öka kunskapen och ridskickligheten rent generellt. Därför är det bra att vi erbjuder den möjligheten både på Strömsholm och Flyinge, och jag hoppas att många verkligen tar tillfället i akt, menar Jens Fredricson.

Kaiser Johannsmann kommer till Flyinge första gången 9-10 oktober och Rob Ehrens gör sin första träning på Strömsholm 30-31 oktober.

Förutom lärare och elever på de båda riksanläggningarna kommer träningarna också att erbjudas till ryttare i området. På Strömsholm är två grupper för Rob Ehrens vikta för ryttare tävlande för Strömsholms Ridsportförening, något som bland annat möjliggörs via Lasse Bilocks Minnesfond.

Kaiser Johannsmann-träningarna på Flyinge är möjliga att genomföra tack vare stöd från samarbetspartnerna advokatbyrån Gulliksson, hästtransportcentret Torstensons och foderföretaget Krafft.

Träningsdatum 2018:
Kaiser Johannsmann, Flyinge
8-9 oktober, 6-7 november, 11-12 december.
Rob Ehrens, Ridskolan Strömsholm
30-31 oktober, 12-13 november, 4-5 december.

För mer information:
Jens Fredricson
Stallmästare, Flyinge och Ridskolan Strömsholm
070-819 06 45
jens.fredricson@stromsholm.com

Pressmeddelande: Mästartränare till Riksanläggningarna

Ladda ner Format: pdf Storlek: 785.9 KB

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.