Saab Grand Prix

Internationell dressyr på Flyinge

27-30 september blir det internationell dressyr på Flyinge, Saab International Grand Prix Dressage. Det blir tävlingar av högsta klass med vackra Flyinge som inramning.

Huvudattraktionen blir förstås startfälten i ”The Big Tour”, med Grand Prix på fredag, Grand Prix Special på lördag och Grand Prix Kür på söndag.

– Här träffar du också våra kommande stjärnor när juniorer och unga ryttare möts i de svåraste klasserna under tävlingsdagarna, säger Svenska Ridsportförbundets dressyrkommittés ordförande Lillian Jansson och projektledare för tävlingen på Flyinge.

Högklassiga clinics
Klaus Balkenhol legendarisk tysk tränare som själv tagit två OS-guld, ett OS-brons, ett VM-guld och ett VM-silver kommer till Flyinge under fredag och lördag och ger clinics.

Tillsammans med Svenska Ridsportförbundet satsar Saab på svensk dressyr. Satsningen går under namnet Dressage Take Off och det långsiktiga målet är fler medaljer, fler svenska ryttare på topp tio i världsrankningen och fler svenska ryttare på internationella tävlingar.

– Vårt bidrag till ridsporten är att föra in innovation och teknik i en sport där detta varit eftersatt. Vi vill också bidra till att stärka sportens ställning i Sverige, berättar Stefan de Flon som är sponsringsansvarig på Saab och ordförande i organisationskommittén för Saab International Grand Prix Dressage Flyinge.

Sex nationer är inbjudna och de främsta svenska ryttarna kommer till start.

– Vi är så tacksamma att vi åter kan ha en trestjärnig dressyr på Flyinge. Landslagsledningen vill tacka Saab för stödet som gör det möjligt. Det ska bli så roligt att välkomna andra nationers ryttare till anrika Flyinge, säger förbundskapten i dressyr, Bo Jenå, som är en av eldsjälarna bakom tävlingen.

Grunden för Dressage Take Off är samarbetet med seniorlandslagets ryttare i Saab Team Sweden Dressage. Svensk dressyr är redan med i den internationella toppen, men satsningen gör det möjligt att nå absolut världsklass.

– Målet för Saab:s satsning är ett svenskt OS-guld 2020 i Tokyo, men lika viktigt är det att väcka intresset för teknik bland unga människor där Saab kan vara en framtida arbetsplats. En viktig hörnsten i samarbetet är därför ”Ridsportens Innovationer” som Saab är initiativtagare till, säger Stefan de Flon vidare.

Saab Team Sweden Dressage utgår från tre strategiska utvecklingsområden:

  • Hållbara ryttare – fysik och balans
  • Personligt Ledarskap – utveckling och team
  • Hållbara hästar – välmående och presterande hästar

Program i korthet under Saab International Grand Prix Dressage:

  • Klaus Balkenhol håller två kortare clinics på fredagen och en längre på lördagen.
  • Mässa i lilla Ridhuset med utställare.
  • Bankett på lördagskvällen.
  • Saluhästvisning av fem stycken två-åriga toppstammade gångartshästar.
  • Invigning torsdag klockan 11.00 avslut söndag klockan 16.00.

Läs mer om Saab International Grand Prix Dressage här

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.