Nyhet

Charlotte Dujardin till Flyinge för fjärde gången

När Breeders Trophy-dressyren avgörs på Flyinge i höst kommer Charlotte Dujardin tillbaka som testryttare för de 4-åriga dressyrhästarna. Förhoppningen är att hon den här gången också tar med en häst och tävlar i Saab International Grand Prix.
Än en gång får vi se skickliga Charlotte Dujardin testrida de bästa svenska 4-åriga dressyrhästarna vid höstens Breeders Trophy-finaler på Flyinge. Foto: Roland Thunholm

Det är fjärde gången som den oerhört skickliga och framgångriska brittiska storstjärnan Charlotte Dujardin testrider finalisterna i 4-årsdressyren under Breeders Trophy.

– Jag älskar att rida unghästar och att få dem att utvecklas, sa Charlotte Dujardin vid testridningen 2018.

I år kommer testridningen att ske under vecka 39 på lördagskvällen, samma vecka som Saab International Grand Prix avgörs.

Om brittiskan kommer att ställa upp i de internationella klasserna återstår att se.

– Först och främst är vi väldigt glada över att Charlotte Dujardin kommer tillbaka till oss i Flyinge. Hon gör ett fantastiskt jobb med de 4-åriga hästarna. Naturligtvis hade vi tyckt att det vore jättekul att se henne i de internationella klasserna, vi lobbar för det, säger Helén Uddefors, vd på SWB, i ett pressmeddelande.

I fjol blev testridningen av segrande Springbank II VH en viral succé efter att Charlotte förkunnat sig vara redo att byta ut sin fästman mot hingsten. Om någon uppfödare lyckats få fram en liknande talang till årets 4-åringar återstår att se, i dagsläget har deltagarbevis lösts för ett tiotal hästar. Kvalen börjar i september.

– Vi såg ett par riktiga fynd bland de 3-åriga gångartshästarna i fjol. Det är inte omöjligt att det blir samma succé igen, säger Helén Uddefors.

I slutet av maj släpps biljetterna till testridningen och Flyinges stora ridhus brukar vara mer än välbesökt när Charlotte Dujardin med sin mjuka och känsliga ridning bedömer och betygssätter svensk dressyrs framtid.

Läs mer om Saab International Grand Prix

Läs mer om Breeders Trophy och SWB

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.