Pressmeddelanden

Fälttävlans EM-hinder flyttas till Flyinge

Vägen mot att göra Flyinge till ett nav för det svenska fälttävlanslandslagets träningar fortsätter. Nu har merparten av Malmö City Horseshows terränghinder, som användes vid till exempel EM i fälttävlan 2013 på Ribersborg, flyttats till Flyinge.
Michael Jung över ett av de hinder som numera finns på Flyinge. Foto: Roland Thunholm

Det är Malmö Stad som har överlåtit hinderparken från Ribersborgs terrängbana till Riksanläggningarna och Flyinge. En anledning är att hindren kommer användas i utbildningssyfte och därmed också gynnar utvecklingen av svensk ridsport.

– Det är en fantastisk möjlighet att få tillgång till en så väl etablerad och i det närmaste unik hinderpark och ligger väl i linje med Flyinges arbete mot att bli ett huvudcentrum för det svenska fälttävlanslandslagets förberedelser inför kommande mästerskap, förklarar Christina Rosell, VD för riksanläggningarna Flyinge och Ridskolan Strömsholm.

Hindren har flyttats till Flyinge och marken för terräng­banan har börjat förberedas för att ge bästa möjliga förutsättningar inför framtida tävlingar och träningar. Under hösten kommer det att bli en smygpremiär av den nya terräng­banan i samband med Breeder’s Trophy i fälttävlan. Till våren 2019 kommer terräng­banan att stå klar, och då är tanken att det ska finnas uppbyggt olika linjer på 1*, 2* och 3* nivå. Under hösten 2019 är det sedan dags för den första tävlingen.

– Vi håller nu på att utveckla arbetsgruppen, bestående av personer med mycket stark koppling till och lång erfarenhet av internationell fälttävlan som ska ta det här vidare och skapa förutsättningar för en riktigt bra tränings- och tävlingsmiljö här på Flyinge. Något som våra studenter och elever på Riksanläggningarna, de svenska landslagen i fälttävlan och övriga fälttävlansryttare i regionen kommer att ha glädje av, förklarar Christina Rosell.

I och med den nya terrängbanan på Flyinge finns också en förhoppning om att bredda intresset och locka övriga nordiska länders fälttävlanslandslag till Flyinge för att utnyttja den fantastiska anläggningen för träning.

För mer information:
Christina Rosell, VD Flyinge och Ridskolan Strömsholm
070-298 90 20
christina.rosell@flyinge.se

Fälttävlanshindren från Malmö City Horse Show väntar nu på att installeras på Flyinge.
Dokument

Pressmeddelande: Fälttävlans EM-hinder flyttas till Flyinge

Ladda ner Format: pdf Storlek: 411.3 KB

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.