Breeders Trophy

Köp och Sälj SWB-häst under Breeders Trophy!

-Att köpa en SWB-häst ska vara lätt och tryggt, det tycker Helén Uddefors, VD på SWB. Tillsammans med Flyinge AB och HNS utökar hon nu möjligheten att köpa och sälja svenskfödda varmblodshästar under Breeders Trophy. 

Första veckan i oktober är flera hundra av de allra bästa yngre SWB-hästarna samlade på Flyinge för att göra upp om titlarna i unghästklasserna under tävlingen Breeders Trophy. Hästarna är mellan tre och sju år gamla och många av dem är till salu. De startande hästarna är utvalda genom att de har kvalat till tävlingen och det är utan tvekan årets bästa möjlighet att marknadsföra svenska kvalitetshästar på en och samma plats.

– I fjol tog vi första steget mot att göra Breeders Trophy till en marknadsplats för SWB-hästar när vi lade Elitfölauktionen i samband med tävlingarna. Det blev en riktig succé som återkommer i år. Och nu tar vi ännu ett steg i den riktningen, säger Helén Uddefors, VD på avelsföreningen SWB.

Nytt för i år är att de hästar som startar under Breeders Trophy och som ägarna har anmält till salu presenteras och marknadsföras genom annonsering, sociala medier och på en helt ny salusida som lanseras inom kort.

– SWB:s uppgift är att göra det lättare för uppfödarna att sälja sina hästar, och för kunderna att köpa svenskfödda kvalitetshästar. I SWB:s monter kommer vi på ett tryggt och professionellt sätt kunna bistå både köpare och säljare med allt det praktiska kopplat till hästköpet som avtal, veterinärbesiktning, transport och försäkring säger Helén Uddefors. Affären ska vara transparent och enkel, mellan säljare och köpare. SWB förmedlar bara kontakt och ser till att parterna kan få rätta förutsättningar för att få affären i hamn, säger Helen.

Rätta förutsättningar för möte mellan köpare och säljare är viktigt och hoppas vi kunna skapa på olika sätt under veckan fyller Anna Nyström affärsområdeschef för samarbeten och evenemang för Flyinge AB i.

– På torsdagskväll kommer nätverkseventet SWB Market gå av stapeln i Flyinges lilla ridhus. Värdar för kvällen är den internationella auktionsförättaren Fredrik De Backer och SWB-domaren och veterinären Karl-Henrik Heimdahl som båda håller i Elitfölauktionen kvällen därpå. Presentation av Elitfölen och saluhästarna står självklart på agendan men även intervjuer och underhållning samt dryck med tilltugg kan utlovas. Det blir två riktiga höjdarkvällar, säger Anna Nyström.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.