Nyhet

Jeroen Dubbeldam tillbaka som testryttare

När höstens Breeders Trophy-finaler i hoppning avgörs på Flyinge, kommer merittyngda Jeroen Dubbeldam, Nederländerna, tillbaka som testryttare.
Jeroen Dubbeldam kommer tillbaka som testryttare vid 5-årsfinalen i hoppning vid Breeders Trophy på Flyinge. Foto: Roland Thunholm

När SWB införde testryttare i finalen för 5-åriga hästar i höstas blev det många diskussioner. Men efter att deltagarna sett hur OS-, VM- och EM-vinnaren Jeroen Dubbeldam hanterade bedömningen och ridningen var många väldigt nöjda.

Nu är det klart att SWB fortsätter med testridning i finalen för 5-åringar, och att Jeroen Dubbeldam kommer tillbaka för att rida och bedöma.

– Han är en av världens bästa ryttare. Det är en dröm att se honom på våra SWB-hästar, säger Helén Uddefors i ett pressmeddelande.

– Det här upplägget är mycket bra. Femåringarna behöver inte gå mot klockan i en omhoppning, sa Victoria Almgren efter att ha sett Mr Vain GJ bli högst bedömd i klassen.

Även testryttaren själv gillade upplägget.

– Jag hade inga förutfattade meningar om hästarna och jag försökte berätta för publiken vad jag kände, säger Jeroen Dubbeldam.

Jeroen Dubbeldam är en av världens mest framgångsrika hoppryttare genom tiderna. Han har individuellt OS-, VM- och EM-guld och har ridit många, många hästar.

– Vi är så glada att Jeroen tackade ja i år igen och jag hoppas se många fina femåringar i finalen, säger Helén Uddefors, VD på SWB.

Breeders Trophy i hoppning kommer att avgöras vecka 40 på Flyinge. Förutom unghästklasser i hoppning går även Breeders Trophy i fälttävlan och nationella klasser för äldre hästar samma helg, arrangerad av Flyinge Hästsportklubb.

Läs vad Royne Zetterman tyckte om testryttare vid Breeders Trophy 2018

Läs mer om Breeders Trophy och SWB

Läs mer om Flyinge Hästsportklubb

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.