Beridarprogrammet

Malin – ryttartalangen som arbetsmarknaden skriker efter

Hon kom som hoppryttare och avslutar sin beridarutbildning med en placering i medelsvår dressyr. Malin Sjögren är ryttartalangen som arbetsmarknaden skriker efter.
 Malin Sjögren har jobbat hos de riktigt stora hoppryttarna som Ludger Beerbaum och Max Kühner. Hon har ridit Gotha, Coep de Coeur och andra topphästar. Men trots att det gick bra utomlands så längtade Malin hem efter tre år i Tyskland. Hon ville utveckla sin egen ridning mer och sökte sig till Beridarutbildningen på Flyinge.
– Bredden på programmet är otroligt, hästmaterialet är fantastiskt och vi har ett toppteam med tränare som är superengagerade. Ann-Catrin Carlsson har fungerat som en mentor och det har verkligen stärkt mig att ha den tryggheten bakom sig, säger Malin Sjögren.
 Innan Malin började på Flyinge har hon tävlat upp tom 140 i Tyskland, men främst unghästar både nationellt och internationellt.Dressyr hade hon aldrig startat.
– Årets mål var att kvala till medelsvår B på två försök, det lyckades och i debuten i medelsvår B blev vi fyra på 69,53 procent, berättar Malin och klappar om sin skolhäst Hera e. Hermes, uppfödd av Bollerup.
– Det var helt klart över förväntan, säger Malin och påpekar att hoppningen fortfarande är den inriktning hon kommer satsa på.
Beridarprogrammet på Flyinge är tvåårigt och landets enda beridarutbildning. De studerande rider för bland andra Ann-Catrin Carlsson, Maria Gretzer, Henrik Ankarcrona, Kerstin André, Mette Henrikssen, Olof Axelsson och Kyra Kyrklund.
Arbetsmarknaden är god. Den som på ett framgångsrikt sätt kan utbilda och förädla hästar mot svår klass är eftertraktad, i hela Europa.
Malin har helt klart för sig vad hon kommer göra efter examen.
– Först ska jag göra min sista LIA hos Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson, sedan ska jag starta eget företag.
Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.