Beridarprogrammet

Tre snabba frågor med Louise Lindström

Tre snabba frågor... till Louise Lindström, som utbildat sig på Flyinge både genom unghästubtildare-grundutbildning och beridarprogrammet.

Vem är du och vad arbetar du med?
-Jag heter Louise Lindström, är 23 år och examinerad beridare, unghästutbildare samt diplomerad C-tränare i dressyr. Jag är anställd på heltid som beridare och unghästutbildare på en dressyranläggning, och är utöver det verksam som dressyrtränare med mitt eget företag loidressage, för tillfället främst i Stockholmsområdet. Efter min beridarexamen har jag arbetat som ryttare och tränare i USA, Spanien och Sverige.

 Vad var det som gjorde att du valde att utbilda dig på Flyinge?
-Jag har alltid haft siktet inställt på en ryttarkarriär på heltid och brinner för att utbilda och utveckla hästar. Att få lära av all samlad kompetens som finns på Flyinge lockade mig – så många skickliga hästmänniskor på en och samma plats! Kombinerat med att få möjlighet att fokusera 100% på ridkonsten är det en svårslagen möjlighet för den som drömmer om ett liv i hästbranschen!

 

Vad har tiden på Flyinge gett dig och hur använder du den kompetensen idag?
-Tiden på Flyinge förändrade mig från ”bara ryttare” till hästutbildare. Jag lärde mig ett tydligt system för att utveckla hästar från inridning ända upp till svår klass.

-Året på Unghästutbildarprogrammet gav en fantastisk grund för en framtid som professionell ryttare. Vi fick arbeta med hästar från 2 ½ års ålder och allt från grundläggande hantering via sadelvänjning till examen i form av 3-årstest med löshoppning,visning av häst vid hand och ridprov. Vi hade även de äldre unghästarna att vidareutveckla inom både hoppning och dressyr. Programmet innehöll förstås också teori inom både unghästens utveckling, exteriör- och foderlära, företagande mm.

-Det tvååriga Beridarprogrammet var rid- och träningsintensivt. Vi hade många hästar i träning och red mängder av lektioner varje vecka, för flera av landets bästa tränare. Det var otroligt utvecklande att ha så kunniga ögon på sig varje dag. Under utbildningen tävlade vi dessutom mycket på många olika hästar. Jag som specialiserade mig på dressyr red skolhästar upp till Intermediaire I, även Int I Kür, men hopptävlade även ett antal hästar och kvalade bl a till 130-hoppning.

-Det jag lärt mig under mina tre år på Flyinge använder jag varje dag i mitt arbete. Jag känner mig trygg i det hästutbildningssystem jag fått lära mig. Dessutom har jag fått med mig ett stort kontaktnät och kunde efter utbildningarna välja mellan arbeten över hela världen.

-Flyinge är en fantastisk plats att vara på – en egen liten värld där allt kretsar kring hästarna!

Här får man chansen att lägga allt sitt fokus på att utvecklas till en bättre ryttare och hästutbildare. Det är ingen dans på rosor utan mycket arbete precis som i resten av hästbranschen, men det är värt varenda sekund – från tidiga morgnar och stalltjänster i ösregn, till svettiga träningar och långa tävlingsdagar. Vänner för livet från alla olika hörn av hästverksamheten kom på köpet. Sök!
På bilden: Flyingeuppfödda skolhästen Xanté (Santino – Donnerhall) vid Helsingborgs nationella Prix S:t Georges.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.