Nyhet

Möjlighet till inackorderingsbidrag även för Hippologigymnasiet

Är du intresserad av en naturvetenskaplig utbildning men ändå vill ha häst på schemat? Då är Hippologigymnasiet rätt val för dig. I år kan du även få inackorderingsbidrag för att kunna bo på något av Flyinges fina elevboenden.

– Även om inte Hippologigymnasiet har riksintag tycker vi det är viktigt att elever som vill kan få den unika kombinationen av häst och naturvetenskapliga studier, oavsett var i landet man bor. Därför har Flyinge AB beslutat att ge inackorderingsbidrag till elever som behöver boende hos oss, förklarar Christina Rosell, vd för Flyinge och Ridskolan Strömsholm.

Hippologigymnasiet är ett samarbete mellan Polhemsskolan i Lund och Flyinge. Eleverna läser teoretiska ämnen på Polhemsskolan fyra dagar i veckan, och hästrelaterade ämnen på Flyinge den femte dagen. I årskurs 3 har gymnasieleverna möjlighet att avlägga hästskötarexamen, och kan därmed skaffa sig både en yrkes- och högskoleförberedande utbildning. Kombinationen Naturvetenskapligt program och hästkunskap, både teoretisk och praktisk, är unik och finns enbart på Flyinge.

– Därför känns det bra att vi nu kan erbjuda inackorderingsbidrag till elever som vill gå den här utbildningen men som inte kanske hade haft möjlighet annars, menar Annethe Yng, Skolchef på Flyinge och utbildningsledare för Hippologigymnasiet

De elever som ska börja gymnasiet i höst har möjlighet till en omvalsperiod mellan 24 april och 8 maj.

Läs mer om Hippologigymnasiet här

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.