Nyhet

Efterlängtad utbildning

Till hösten startar Flyinge Hästsportgymnasium, med inriktning skötsel och drift av hästsportanläggningar. En utbildning som intresserar många hästsportanläggningar. "Det finns ett stort behov av utbildad arbetskraft med den här kompetensen", menar Kent Öhlander, vd för Jägersro och Skånska Travsällskapet.

Trav- och galoppanläggningar lägger ner mycket tid på att ta hand om sina banor och hålla underlaget perfekt för träning och tävling. En kunskap som banskötarna har skaffat sig via många års erfarenhet.

Kent Öhlander, vd för Jägerso, ser fram mot att Flyinges nya gymnasieutbildning startar till hösten.

– Det är inget fel i att vara självlärd, men med högre krav från de aktiva, från hästägare och inte minst att vi hela tiden har hästens välfärd som huvudfokus är det bra att vi även får en kvalificerad utbildning inom området, menar Kent Öhlander.

Kent kan intyga att det råder stor press på banmästarna och med förra sommarens torra väder – med bevattningsförbud i vissa områden – ökade kraven för att klara av att hålla banorna i toppskick.

– Därför är det oerhört viktigt att man ökar kompetensen och också tar fram processer som gör att man jobba optimalt med underlaget efter de väderförutsättningar som är för dagen, menar Kent.

Genom den nya gymnasieutbildningen ges också anläggningsskötare en högre status. Under gymnasieåren kommer mycket fokus att läggas på hur man bäst tar hand om olika typer av underlag beroende på vilken typ av prestation som ska utföras.

– Jag tycker det känns jättebra att den här utbildningen drar igång på Flyinge till hösten, avslutar Kent Öhlander.

Läs mer om Flyinges Hästsportgymnasium här

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.