Nyhet

Beridarprogrammet blir treårigt

Beridarprogrammet på Flyinge kommer att utvecklas och blir en treårig utbildning där även de yngre hästarnas träning ingår.
Vill du skaffa dig kunskap för att utbilda och matcha nya unghäststjärnor eller ta fram hästar till högre klasser. Då är det nya Beridarprogrammet på Flyinge något för dig.

Utvecklingen av programmet görs bland annat för att svara upp mot det stora behov av duktiga unghästutbildare som finns i Sverige.

Eleverna kommer att få rida både yngre och äldre hästar, men störst fokus ligger på utbildning och utveckling av hästar mellan 2,5 och 7 års ålder.

Tävling ingår i utbildningen, liksom praktik (LIA – Lärande i arbetet) som sker hos välmeriterade hästarbetsplatser med fokus på hästutbildning och tävling. Eleverna utbildas inom alla grenar men har även fördjupning i sin specialgren (hoppning, dressyr eller fälttävlan).

Efter examen ska eleverna kunna utbilda hästar enligt ett vedertaget utbildningssystem och ha skaffat sig goda kunskaper om hur man bäst matchar hästen mot olika mål med hänsyn tagen till hästens förutsättningar. I utbildningen ingår också hur man tränar hästar på ett etiskt och djurskyddsmässigt sätt med hänsyn till säker hästhantering.

Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen och yrkesrollerna Beridare och Unghästutbildare.

Utbildningen startar i augusti 2019 under förutsättning att tillstånd ges av Myndigheten för yrkeshögskolan. Beslut om detta kommer i slutet av januari 2019.

Ansökningstiden för det nya Beridarprogrammet öppnar 5 februari, och stänger 15 april.

Läs mer om Beridarprogrammet här

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.