Evenemang

Harmoni är Klimkes melodi

Hon rider svår klass i hoppning, dressyr och fälttävlan, är en stilryttare framför de flesta andra och det hon allra helst vill se är hästar som utstrålar harmoni. Flyinge AB är stolta över att presentera Ingrid Klimke. Den 20:e januari 2018 håller hon en clinic i Flyinges stora ridhus.
ReiterPferd CIC3*/CCI4* Luhmühlen 2017 Foto: ©AGENTUR datenreiter, Nadine & Lutz Kaiser Triefenbergweg 2a 65388 Schlangenbad

Få ryttare har ett register som tyskan Ingrid Klimke. Hon har i åratal tävlan på absoluta toppnivå i fälttävlan men kan även ge dressyr- och hoppryttarna en match. Till exempel har hon utbildad Damon Hill till Grand Prix dressyr och har tävlat tyska mästerskapen i dressyr flera gånger.

  Min filosofi är att det ska finnas ett stort förtroende mellan häst och ryttare. Ryttaren ska rida med fina hjälper och hästen ska utstråla harmoni. Jag utbildar alltid för långsiktighet och en sund och hållbar häst, säger Ingrid Klimke.

På clinicen på Flyinge kommer Ingrids alla tre specialgrenar att få ta plats och hon kommer att prata om hästar i alla åldrar.
– Det blir cavalettiarbete såklart och jag kommer visa hur man gymnastiserar hästar i alla åldrar och utbildningsnivåer. Utöver det blir det såklart dressyr, något hopphinder och något terränghinder, avslöjar Ingrid Klimke.

På Flyinge har Ingrid inte varit sedan 90-talet då hon red lantliga EM på anläggningen. Det blir också hennes första långa clinic i Sverige.

  Jag ser framemot att komma till Flyinge, det ska bli riktigt roligt, säger Ingrid Klimke.

Biljetter

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.