Nyhet

FLYINGE AB SÖKER DRESSYRSTIPENDIAT

Platsen som dressyrstipendiat är en utbildningsplats för vidareutbildning och träning vid Flyinge Ridakademi i framförallt dressyrridning inrättad av Flyinge AB. Start efter överenskommelse, för en period om 6 månader med eventuellt möjlighet till förlängning.
Lydia Östlund tidigare stipendiat som nu driver egen verksamhet.

Flyinge Ridakademi är en avdelning inom Flyinge AB med verksamhet i utbildning och träning av hästar med mål till framställning av skolhästar med utbildningsnivå Msv A dressyr till Flyinge AB:s hästyrkesutbildningar. Vissa hästar utbildas och tränas med mål till svår dressyr för eventuell försäljning som sporthästar. Verksamheten leds av akademistallmästare Odd Granlid. Flera studerande kan vara engagerade i verksamheten.

Platsen som dressyrstipendiat innebär som regel dressyrträning vardagar av ett varierande antal hästar under ledning av Odd Granlid samt därtill skötselansvar för Flyinge Akademistall med hästar under ledning av stallchef Flyinge AB samt veterinär Flyinge AB.

Kvalifikationer: Sökande till dressyrstipendieplats vid Flyinge AB skall vara minst 20 år gammal och ha erfarenhet av dressyrridning i Msv A nivå. Hippologutbildning, beridarutbildning eller annan likvärdig hästyrkesutbildning är meriterande liksom yrkeserfarenhet i arbete med hästar i olika åldrar och hästars utbildning och träning till ridhästar. Sökande förutsätts ha ett stort engagemang till lärande, stort intresse för utbildning och träning av dressyrhästar samt engagemang, intresse och förmåga att hålla hästar och stall i högsta standard avseende skötsel och allmän hästvälfärd.

Välkommen med din ansökan

Kontaktperson
Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.