Nyhet

FLYINGE KUNGSGÅRD STÄNGD PGA EHV-4 – UPPDATERING

Flyinges Kungsgård är stängd under tre veckor för externa besökare och hästar i förebyggande syfte på grund av konstaterad EHV-4 hos en unghäst.
Nedan den information som gick ut igår den 3:e april. Vi vill vara tydliga med att stängningen inte påverkar Seminstationen på Flyinge (Lövsta Stuteri). Däremot tvingas vi med hästvälfärden i fokus ställa in vår hingstvisning den 15:e april. Ni som löst biljetter kommer få återbetalning. Lövsta Stuteri tittar på alternativ för att visa upp sina hingstar i Skåne i närtid.
En häst på Flyinge har konstaterats infekterad med ekvint herpesvirus typ 4 (EHV-4). EHV-4 är vanligt förekommande, särskilt hos unga hästar. Det kan orsaka luftvägsinfektion, feber, svullna ben och även abort (kastning). OBS! EHV-4 orsakar inte neurologiska symtom och ska inte förväxlas med EHV-1. Båda kan dock orsaka abort hos dräktiga ston.
Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.