Nyhet

H.K.H. KRONPRINSESSAN VICTORIA BESÖKER RIDSKOLAN STRÖMSHOLM

H.K.H. Kronprinsessan Victoria besökte under fredagen Ridskolan Strömsholm där hon träffade representanter för alla utbildningar, fick en genomgång av pågående forskning och gick en rundtur på anläggningen.
Kronprinsessan Victoria besöker Ridskolan Strömsholm
Vid Kronprinsessan Victorias besök på Ridskolan Strömsholm träffade hon bl a elever från Ridsportgymnasiet. Foto: Capture it UF.

Under rundturen fick Kronprinsessan träffa personal, elever, deltagare och studenter vid Ridskolan Strömsholms fyra olika utbildningsformer (yrkeshögskola, gymnasium, folkhögskola och universitet). Kronprinsessan började rundturen hos Hovslagarutbildningen där hon både fick se när hästar verkades och vara med i smedjan. Ridsportgymnasiets elever red och träffade Kronprinsessan i Vita Ridhuset. Ett ridhus där Kronprinsessans farfar arvprins Gustaf Adolf också ridit när han gick den så kallade ”Långa Kursen” 1928-29 vid dåvarande Arméns rid- och körskola. Rundturen fortsatte i Vita Stallet där Hästsportens Folkhögskolas utbildningar representerades av lärare och deltagare vid SRL III (Svensk Ridlärare nivå III) och sedan gick turen vidare till Kungsgårdsstallet för att träffa Hippologstudenterna. Hela programmet avslutades med att doktorand Linda Kjellberg visade och berättade om aktiv grupphästhållning med benäget stöd av hästarna som gärna visade hur de blir utfodrade!

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.