Nyhet

RS & FLYINGES FORSKNING UPPMÄRKSAMMAS INTERNATIONELLT

Det var glädjande nyheter när RS doktorand Linda Kjellberg och handledarteam fick sin artikel publicerad i den internationella tidskriften "Animals" specialutgåva "The Sustainable Horse". Den blev genast uppmärksammad på den internationella siten HorseTalk.

Forskningen belyser hästarnas behov av tillgänglig yta i ligghallar för att få tillräcklig vila. Studien är gjord i Aktiv grupphästhållning på Strömsholm och Flyinge. Vi har jämfört vila i box, ligghallsyta 8 m2 eller 18 m2. Hästarna vilade ungefär lika mycket i box som på 18 m2, men mindre på 8 m2. Linda har skrivit artikeln med tre av sina handledare Hanna Sassner, Jenny Yngvesson och Karin Morgan.

Läs forskningsartikeln i Animals.

Läs HorseTalks inlägg.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.