Nyhet

EN NY HÄST HAR ANLÄNT TILL FLYINGE

I skuggan av SWB Equestrian Weeks som pågår för fullt på Flyinge så har en ny mycket speciell och viktig häst anlänt till Flyinge. Som en del av utvecklingen av främst Hippologprogrammet har vi nu installerat en mycket avancerad Mekanisk Häst / Ridsimulator – en viktig del i att lyfta ridkonsten in i framtiden.

Ridskolan Strömsholm har sedan en tid haft systerhästen Excellence på plats och den har blivit en allt viktigare del i att utveckla såväl våra ridlärare som studenter. Som en del av vår strategi mot 2030 görs en digitaliseringssatsning på såväl Strömsholm som Flyinge där den mekaniska hästen kommer bli en integrerad del i vårt utvecklingsarbete för att förbättra ridkonsten och skapa förutsättningar för en bättre hästvälfärd. Detta genom att koppla upp den mekaniska hästen i den smarta anläggningen – där data från hästar, ryttare och våra ridmiljöer kan hjälpa till att skapa individuella utvecklingsplaner för såväl ryttare som hästar.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.