Nyhet

SMITTSKYDDSINFORMATION

Ett fall av EHV-1 har konstaterats på Flyinge. Hästen har ej uppvisat neurologiska symtom.

Söndagen den 18 oktober ankom en 2-åring till Flyinge. Hästen visade inga kliniska tecken på sjukdom vid ankomst och ställdes i Stostallet tillsammans med andra nyanlände unghästar. På måndagen hade 2-åringen näsflöde och flyttades till isolering i annat stall. På tisdagen hade hästen förhöjd temp (38,3°C) och prover skickades till Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) för analys. På torsdagen bekräftades att hästen är infekterad med EHV-1. Eftersom 2-åringen var uppstallad en natt i Stostallet är hela detta stall isolerat samt det stall och lösdrift den anlände ifrån på söndagen. 2-åringen har varit symtomfri sedan onsdagen den 21 oktober.

Flyinges smittskyddveterinär har i samråd med Länsstyrelsen och SVA gjort bedömningen att Flyinge i övrigt kan hållas öppet som vanligt. Flyinge AB arbetar ständigt med förebyggande smittskyddsarbete för att både hästar och människor ska känna sig trygga på vår anläggning.

För frågor om smittskydd eller andra frågor gällande detta fall, vänligen kontakta veterinär Isabelle Fredricson, isabelle.fredricson@rsflyinge.se

Kontaktperson
Isabelle Fredricson Forskning
Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.