Nyhet

OLYCKA PÅ FLYINGE – UPPDATERING

Det skedde under fredagseftermiddagen den 27:e mars en olycka på Flyinge i samband med undervisning på Hippologprogrammet.

Olyckan inträffade i samband med att en ordinarie körlektion skulle avslutas utanför Körstallet ca 15.30. Rutinen är att samtliga hästar med vagn ställs upp utanför stallet efter lektion för gemensam avselning.

I samband med avselning, moment där vagn ska avskiljas från häst, blev en häst skrämd och drog med sig ytterligare två hästar. I samband med detta skadades två personer varav en hippologstudent och en praktikant. Båda personerna fördes med ambulans till sjukhus. Ambulanspersonal ansåg att läget var stabilt vid avfärd. En häst uppvisade krosskador och fördes akut till djursjukhus. Flyinges veterinär har inspekterat de övriga två hästarna.

Polis har varit på plats och personal och övriga studenter har tagits om hand och har kontaktpersoner om de behöver stöd ikväll och under helgen. Polisen rubricerar ärendet som en olycka men Flyinge kommer i sitt rigorösa säkerhetstänk utreda händelseförloppet för att se om rutiner behöver ser över,

Både studenten och praktikanten fick under fredagskvällen lämna sjukhuset utan allvarligare skador något som vi är mycket glada och tacksamma för.

Körhästen Queensland som skadades i samband med olyckan remitterades till Evidensia Helsingborg då han inte ville belasta vänster bakben samt var kraftigt allmänpåverkad.

Han är idag vid gott allmäntillstånd, men fortfarande kraftigt halt vänster bakben. Röntgenbilder visar inte på några skelettskador. Han är dock kraftigt svullen och muskelöm över hela bakbenet och man kan ännu inte utesluta allvarligare skada.

Queensland får nu smärtstillande och antiinflammatoriskt behandling. Han står kvar på djursjukhuset tills vidare.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.