Nyhet

FLYINGE UTVECKLAR FRAMTIDENS RYTTARE

2002 startades Flyinge Hästsportklubb (FHSK) för att kunna bedriva Flyinge ABs tävlingar. Inför 2019 gjordes det ett större arbete för att Flyinge Hästsportklubb skulle bli en mer självständig klubb i enlighet med Svenska Ridsportförbundets riktlinjer utan att för den skull tappa sin tradition och den kungliga krona som man förening har rätt att tävla under. Ett samarbetsavtal tecknades och en ny fristående styrelse valdes. Vid årsmötet 2020 tog föreningen nya stadgar där man befäste samarbetet med Flyinge som officiell tävlingsklubb.
Systerklubben SRF vinner Elitallsvenskan

I samarbetet – likt det som finns mellan systeranläggningen Ridskolan Strömsholm AB och deras officiella tävlingsklubb Strömsholms Ridsportförening – görs en storsatsning på att utveckla framtidens sportryttare. En av dessa satsningar är att båda anläggningarna/föreningarna ska ha lag som har kapacitet att vinna Elitallsvenskan.

Flyinge var efter en regelmiss förra året nere och gjort en omstart i Ridsportallsvenskans Division 1 men är nu tillbaka där vi ska vara –  i Elitallsvenskan. Här satsar vi både mot medaljer och att låta flera få prova det fantastiska och nervkittlande med att rida i lag.

Hör här lagledaren, tillika Verksamhetschef på Flyinge AB, Anders Granes tankar:

”För att följa vår ambition att utveckla framtidens ryttare så kommer vi i år att starta med både ett Elitlag och ett lag i Division 1. Redan ifjol när vi tog steget upp till Elitallsvenskan så var vi tydliga med, från föreningens sida, att vi inte ska tvinga någon att rida lag, utan de som vill vara med och vill satsa ska vi ge plats för. Resultaten lät inte vänta på sig och med resultatraden 2-1-1-1 tog vi en välförtjänt plats. I år har vi satt målet för Elitlaget högt med Falsterbo och SM-medalj som mål, medan vi i Division 1 i år skall kunna bygga bredare med ännu mer fokus på att de som vill skall få vara med.

Vägen mot Falsterbo för Elitlaget går igenom tre kvalomgångar och en semifinal på Strömsholms fantastiska Slottsbana.

Det kluriga med Elitallsvenskan är att vara tillräckligt vassa i grundomgångarna men samtidigt lufta tillräckligt med ryttare, då man i Falsterbo enbart får starta med ryttare som deltagit i någon av grundomgångarna eller i semifinalen, och till Falsterbo vill man inte komma med för få kvalificerade ryttare, allt kan hända.

Elitlagstruppen består av en härlig blandning av ungdomlig entusiasm, rutinerade Young Riders och riktiga ringrävar med OS, VM och EM i flera discipliner på meritlistan.

Till det yngre gardet hör Emil Jönsson, Beata Hermelin, Rasmus Bewersdorff, Elina Apelqvist och fjolårets SM-silvermedaljör Frida Larsson, tillika elev på Beridarprogrammet på Flyinge.

Seniorerna består av Isabelle Fredricson, Ann-Sofie Oscarsson, Piia-Pantsu Jönsson, Fredrik Jönsson och Jens Fredricson. Som en joker i leken finns även Douglas Lindelöw som eventuellt kan vara med om det passar i den internationella kalendern. Klubbens mycket meriterade tävlingsryttare är både en inspiration och en tillgång.

En härlig blandning som vi hoppas ska ge fina framgångar på banorna i år!

Division 1 truppen består i dagsläget av Valter Michelin, Tobias Lidén (också styrelseledamot i föreningen), Vanda Valeskog – ett spännande nyförvärv som själv tog kontakt med oss inför säsongen och Lisa Kenwood-Appelfeldt, som ridit otaliga laghoppningar för klubben genom åren och har bl.a. ett SM-Brons från 2016 på sin meritlista.”

Följ oss gärna under våren och sommaren! Är du sugen på att vara med, hör av dig till lagledare Anders Grane, 0702-511980 eller anders.grane@rsflyinge.se.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.