Nyhet

SM I DRESSYR 2020 OCH NYTT MEETINGFORMAT

Flyinge har fått förtroendet att arrangera SM i Dressyr 2020. Efter att SM i Dressyr har genomförts under de ytterst välarrangerade Strömsholmsdagarna under fyra år kommer det nu att genomföras på Flyinge. SM i Paradressyr kommer även 2020 att genomföras på Strömsholm.

Med två nyrenoverade utomhusbanor (se not nedan) inne på det centrala anläggningsområdet på Flyinge Kungsgård kommer vi kunna erbjuda tävlingar i absoluta toppklass i en unik och historisk miljö. Som en extra bonus har Flyinge möjlighet att genomföra tävlingarna inomhus i Sveriges största ridhus om den svenska sommaren skulle svika oss.

Flyinge har sedan tidigare två stora inomhustävlingar inom hoppning – Flyinge Indoor (Winter and Spring Edition). I samband med SM i Dressyr startar Flyinge sitt tredje större meetingformat – Flyinge Outdoor. Tanken med den nya tävlingen är att över tid kunna erbjuda kvalitativa tävlingar under sensommaren i diciplinerna Dressyr, Hoppning, Fälttävlan (upp till 4-stjärnig nivå) och Körning.

2020 års upplaga av Flyinge Outdoor kommer att fokusera på Dressyr och Hoppning men redan 2021 kommer tävlingen att utökas med förhoppningen att kunna attrahera de absolut bästa ryttarna inför deras uppstart av höstsäsongen.

*) Melonbanan och Kastanjeparken är två historiska banor inne på Flyinge Kungsgård. Under 2019 byggdes Melonbanan om till internationella mått och fick ett nytt fibersandsunderlag. Banan har redan använts på många tävlingar och evenemang. Kastanjeparken ligger mitt framför Chefsbostaden inne på centrala Kungsgården. Under våren kommer denna klassiska bana få ett helt nytt underlag i världsklass som en del i Flyinges satsning att bli ett Swedish Equestrian Centers of Excellence tillsammans med sin systeranläggning Ridskolan Strömsholm.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.