Nyhet

FLYINGE INDOOR – DAG 4

Flyinge Indoor – Winter Edition är slut för denna gång. Den avslutande dagen bjöd på strålande tävlingar upp till 1.50 nivå. Vi tackar alla som kommit till Flyinge Kungsgård under detta meeting.

Söndagen innehöll närmare 200 starter med Hööks Grand Prix över 1.50 som dagens höjdpunkt. Med en utslagsgivande och maxad bana blev bara tre felfria i grundomgången. I Winning Round med 8 ryttare blev det till slut 17-åriga Janelle Larsson på Staralme Esc Z som tog hem segern med noll fel på hinder men med ett tidsfel. Janelle tävlar för Helsingborg Fältrittklubb. Tvåa kom Jens Wickström följd av Jörgen Larsson.

Dagen började med en 1.40 klass där Rebecca HallbergFisher på Qualita L vann. Rebecca rider för Skyrup Country Club Ryttarförening. Tvåa kom Thomas Ryan följd av Erik Nordström.

Morgondagens vinnare över 1.35 sponsrades av Equisport TV och här segrade Kajsa Björe från Jump Club Ridsportförening på hästen Bienvenue T. Flyinges systeranläggning Strömsholms ryttarförening SRF visade framfötterna genom att ta andra, tredje och fjärdeplatsen genom ryttarna Julie Carlberg (2:a och 4:e plats) och Ebba Danielsson. Kajsas mamma Lotta Björe är också lärare på hipplogprogrammet på Strömsholm.

Dagen avslutades med två 1.30 hoppningar. Den Nationella klassen vanns av hemmaryttaren Tom Krog på PiloRosé. Catrin Lindh kom tvåa följd av Wilma Nilsson. I den avslutande regionala klassen blev tre ryttare felfria – däribland Flyinges veterinär Isabelle Fredricson tillsammans med Madelene Wahlqvist och Arvid Tenfält.

Flyinge Indoor återkommer i vår i form av en Spring Edition. Vi önskar alla ryttare, besökare, funktionärer och sponsorer välkomna åter. Tack för denna gång!

Tidigare nyhetsrapportering:

Dag 3

Flyinges tävlingar är populära! Efter dag tre har det genomförts 900 över starter under de bästa möjliga förutsättningar vad gäller underlag och banor. Framridningen inomhus uppskattas av alla i det novembergråa skånevädret.

Lördagens första nationella klass över 1.30 sponsrad av Equisport TV vanns av Fredrik Spetz (Norsholms Ryttarförening) på hästen Hermès. Johanna Lassnack kom in tvåa följd av Rasmus Nilsson.

I dagens andra 1.35 klass – avdelning A som också sponsrades av Equisport vann Kim Martén från Lunds Civila Ryttarförening på hästen Calvin M (SWB). Andraplaceringen togs av Lilly Landgren och på tredje plats kom Lotta Persson. I avdelning B tog sig 14 ekipage av 40 över banan felfria – däribland hemmaryttarna Nicole Holmén och Piia Pantsu-Jönsson. Snabbast runt banan var idag Marlene Lindblad från Södertälje Ridklubb.

Sen var det dags att höja ribban inför morgondagens hoppning över 1.50. Först ut under fredagen en Nationell 1.40 där Österlens Ridklubb tog hem såväl första som tredjeplatsen genom Shane Carey på Quinn och Linnea Ericsson Carey. Tvåa kom Thomas Ryan.

Sedan dags för ytterligare en omgång och final i Skåne top 10 över 1.40. På tredjeplatsen totalt kom Flyinges och Strömsholm Stallmästare Jens Fredricson på Prince Nandor (SWB). Tvåa kom Andre Brandt från Skyrup Country Club Ryttarförening på Thelma Hästak (SWB) och vinnare blev Jörgen Larsson från Vellinge Hästsportförening på Accolade (SWB)

Efter paus och Flyinge Open Sales Auktion där 12 hästar såldes för totalt 10 230 KSEK (läs mer här) så var det dags för två avslutande klasser över 1.45.

GHS Young Rider Cup vanns av Molly Downes från Kungsbacka Ridklubb på hästen Samoa. Molly följdes av Emma Rundcrantz och Kajsa Björe.

Därefter en elitklass sponsrad av Hööks där Erika Kroon från Flyinge Ryttareförening knep både första och andra platsen med hästarna Lucky Silvana Z och Fiana. Trea kom Anna Skårberg från Billdals Ridklubb. Hemmaryttaren Erika Lickhammer- Van Helmond kom femma efter en bom ned i andra fasen.

Alla resultat hittar ni på Equipe.

Dag 2 – Fredag

Fredagen innehöll ett imponerande antal startande med många namnkunniga ryttare i fem klasser och dagen avslutades med en fartfull inomhusfältävlan med speciellt inbjudna ryttare i Janne Jönsson Invitational. Janne är OS-medaljör och professor i Ridkonst verksam på riksanläggningarna.

Janne Jönsson Invitational vanns av Malin Josefsson på Maggan V (SWB). Malin kom också trea på hästen Agaton V. Malin rider för Gärds Ryttarförening. Tvåa kom Klara Liden Kiraly på den mycket välkända fälttävlanshästen Jonny Cash.

Dagen startade annars med en 1.25 klass sponsrad av Equisport TV. I avdelning A segrade Louise Grönvall från Stävie Ryttarförening på hästen Snow Town SN (SWB). Erik Dahnelius och Alice Borglund slutade tvåa respektive trea. I avdelning B blev 20 ryttare av 59 felfria. Snabbast idag var Sara Appelqvist från Tosseryds Ryttarförening på hästen Jezebel.

I efterföljandende 1.35 klasser – presenterada av Flyinge och Flyinge Hästsportklubb – fick Erik Dahnelius från Dagstorpsortens Ryttarförening revansch i den första klassen och segrade på hästen Musse B Good före Rebecca HallbergFischer och Andrea Månsson. Den andra klassen vanns av Thomas Ryan från Segersta Sportryttare på hästen Chloe (SWB) följd av Elin Sjögren och Olivia Didrik.

I den prestigefyllda klassen Skåne Top 10 över 1.35 segrade Jacob Hellström från Österlens Ridklubb på hästen Jus d´Orange van´t Bisthof före klubbkamraten Shane Carey. På tredje plats kom Flyinge och Strömsholms Stallmästare Jens Fredricsson representerande FHSK med hästen Con Tempi.

Kvällens sista hoppklass var Hööks 1.45 klass. En bana som visade sig vara mycket utslagsgivande med bara 8 felfria av 51 startande och av de felfria var tre från hemmaklubben Flyinge Hästsportklubb och placerade sig på 1:a, 3:e och 6:e plats. Vann gjorde Erika Lickhammer – Van Helmond på Edette. Tvåa kom Jörgen Larsson på Conrad och 3:a kom Piia Pantsu-Jönsson på Fanessa. Jens Fredricson som länge ledde klassen slutade till slut på 6:e plats på Prince Nandor (SWB).

Tack ryttare, publik, funktionärer och sponsorer för en härlig tävlingsdag.

Dag 1 – Torsdag

Dagen innehöll nästan 300 starter på höjder mellan 1.15 och 1.40.

I elevklassen på 1.15 som sponsrades av Torstenson Hästtransporter segrade hemmaryttaren Valter Michelin på Sandy Cay, följd av Louise Mähler och Lova Li Ragnerup. Alla representerande Flyinge Hästsportklubb.

Efterföljande 1.20 klass som sponsrades av Equisport TV vanns också av en hemmaryttare från FHSK Karolina Ohlsson på Whilma Valborg tätt följd av den tidigare klassens vinnare Valter. Trea kom Erik Dahnelius från Dagsportens Ryttarförening.

I tävlingens första 1.30 klass så vann Sandra Carlsson från Värnamobygdens Ryttarföring på Brenda Lee, följd av Peter Bengtsson och Elin Sjögren. I efterföljande klass på samma höjd vann Nicole Palm (Skedala Ridklubb) på Tuff Puls följd av hemmaryttaren Tom Krog och Marika Brorsson.

Efter en lång dag avslutades dagen med Hööks 1.40 klass. Här slogs många välmeriterade ryttare om placeringarna. Vann gjorde Erika Lickhammer – Van Helmond på Edette. Erika har en framgångsrik avel och beridarverksamhet i Holland men rider ändå för Flyinge Hästsportklubb. Hon följdes av Sofia Kroon och Sissela Smith. Flyinges lärare och beridare Piia Pantsu-Jönsson placerade sig på en hedersvärd 8:e plats.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.