Nyhet

FLYINGES GYMNASIEELEVER LEVERERAR

Eleverna från Flyinges nya hästsportgymnasium har varit en viktig del i att leverera ett evenemang i världsklass under SWB Equestrian Weeks. Det har varit två lärorika och utvecklande veckor som bidragit till såväl trivsel som sammanhållning.

Att knyta Flyinges utbildningar till de aktiviteter som bedrivs på anläggningen är en viktig del i att kunna erbjuda en helt unik utbildningsmiljö för att förbereda eleverna för deras framtida yrkesval eller eftergymnasiala utbildningar.

Därför lades delar av gymnasiets arbetsplatsförlagda lärande till tävlingarna.

Samtidigt har många elever arbetat frivilligt som funktionärer och under dessa veckor har vi sett glada och engagerade elever som levererat mer än vad som kan förväntas av dem.

Här kommer några röster från våra fantastiska funktionärer/elever:

”Det har varit extremt kul och man har fått se vad som händer bakom kulisserna. Man är van att sitta och kolla på tävlingar men att nu fått vara en del av teamet bakom allt är något jag kommer ta med mig i arbetslivet framöver.” 

Linnea Qvarnström

På plats på banan.

 ”Min APL har varit väldigt lärorik. Det har varit väldigt intressant att få vara så nära stora ryttare och hästar. Jag har fått se många olika ryttare som alla rider på olika sätt och jag ska själv försöka ta med mig en del saker upp i sadeln. Det har varit kul att få följa ekipage från framridningen till banan och se deras resultat. Jag har själv tävlat mycket och har nu insett hur stor roll funktionärer faktiskt har. Jag har även fått en inblick i hur mycket planering och engagemang det faktiskt ligger i att hålla en tävling”.  

Wilma Redin

”Att få möjligheten att jobba som funktionär under Breeders har varit fantastiskt, träffat många nya människor inom ridsporten. Även fått ta del av den stora helheten av ett stort tävlings evenemang här på Flyinge. Utan samarbete mellan alla så skulle detta vara omöjligt”.  

Ronja Nordahl

Funktionärsgenomgång

”Min APL har varit så rolig! Jag trodde det skulle vara väldigt tråkigt då jag har tidigare erfarenheter av att jobba på tävlingar men detta var något helt annat – man lärde känna så många nya människor och vi hade så kul ihop! 

Det som var mycket bra var att man aldrig var ensam och man fick variera mellan massa olika positioner. Jag tyckte det var roligt att stå på banan men även stå på framridningen som ringmaster då man fick vara med så kunniga människor och man fick även se på alla duktiga ryttare och då kunde man ta lite övningar som dom gjorde till sina egna hästar.  

Sopar banan

När man var inne på banan så fick vi vara med duktiga banbyggare som gav tips och råd om hur vi skulle sköta underlag och även de delade upp oss på olika platser på banan som man skulle hjälpa till på som en dag då fick jag bygga hinder och en annan dag fick jag mäta hinder.

Jag har nog aldrig skrattat så mycket som jag har gjort dessa veckor och det är helt klart ett minne för livet och jag ska verkligen vara med som funktionär nästa år också.” 

Tilde Gran

Vi på Flyinge AB tackar och är stolta att ha er hos oss på Flyinge Kungsgård!

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.