Nyhet

Jens och Daniel har clinic på GHS

Inför Världscupfinalen nu till helgen vill arrangören Gothenburg Horse Show bjuda den stora publiken på en djupare inblick i den fantastiska hoppsporten. Det blir Stallmästare Jens Fredricson och Ridskolan Strömsholms huvudlärare i hoppning, Daniel Svensson, som ska guida åskådarna i hoppningens mysterier.
Daniel Svensson och Jens Fredricson har varit i Scandinavium och tävlat flera gånger. I år kommer de att visa publiken hemligheterna med hoppning. Foto: Roland Thunholm

För Gothenburg Horse Show var det självklart att kolla med riksanläggningarna när de ville ge publiken en djupare förståelse för hoppsport på högsta nivå.

– Vi ska visa och berätta för publiken vad som till exempel skiljer sig när man hoppar olika hindertyper och hur vi ryttare tänker när det gäller olika avstånd mellan hindren, berättar Jens Fredricson.

Jens och Daniel ska både visa hur man rider lugnt och balanserat i en grundomgång men även hur man sedan kan växla upp tempot, utan att förlora kontrollen, till en rafflande omhoppning.

– Vi kommer att berätta om hur man som ryttare tänker och agerar i olika lägen. Till exempel i en grundomgång jämfört med en omhoppning när det kan handla om en världscuptitel, berättar Daniel Svensson, som har en hektisk vecka framför sig.

Daniel är med sina bästa hästar i Arezzo, Italien, och tävlar så efter torsdagenseftermiddagens clinic måste han snabbt tillbaka till Italien igen för att kunna rida kvalet till Grand Prix på fredagsmorgonen.

– Men det ska bli jättekul att komma till Göteborg och vara med på den här clinicen, förklarar Daniel, som får låna en häst av Sven Ingvarsson för att kunna vara med.

Upplägget på clinicen – som har fått namnet The Essence of Showjumping – är i det närmaste unikt och kommer att bli något alldeles speciellt för de som är på plats under torsdagens föreställning.

– Förhoppningen är att ge publiken en djupare förståelse för hur svårt det kan vara och hur många saker man som ryttare måste tänka på när man rider en världscupbana, saker som de sedan kan ta med sig när de sitter och tittar på världens bästa ryttare under helgen, avslutar Jens.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.