Nyhet

Spännande slut på Flyinge Indoor

Det blev en extremt spännande avslutning av Flyinge Indoor och avgörandet om vem som skulle få ta med sig den fantastiska DUX-sängen hem. Till slut stod Anna Persson från Österlen som vinnare, men Stallmästare Jens Fredricson var mindre än två sekunder från att vinna meetingpriset.
Lisa Ljung och Lena Lindén från DUX delade glatt ut vinnarpriset - en DUX-säng - till Anna Persson som vann DUX Masters med minsta möjliga marginal.

Inför söndagens avgörande 1.45-hoppning ledde Magdalena Regårdh endast en poäng före Jens Fredricson i kampen om sängen från DUX – värd 70 000 kronor. Jens var i täten efter höstens Indoor-tävlingar, men till vårens upplaga kunde de bästa hästarna inte vara med eftersom de tidigare varit i Norge och tävlat där det visade sig finnas en häst smittad med EHV-virus.

Men Jens och Con Tempi (val f-10 e. Cassini I-Caretino, äg. Dan Eriksson/Roland Nilsson) gjorde ändå en strålande tävling. Ekipaget var fyra i lördagens 1.40-hoppning, som ingick i DUX Masters, och Con Tempi fick sedan debutera 1.45-hoppning i söndagens DUX Masters-final. Det blev en felfri runda och om tiden räckte till placering, skulle sängen vara Jens eftersom Magdalena Regårdh rev.

Men tyvärr för Jens del blev det i stället första platsen utanför placering, och när lördagens 1.45-vinnare, Anna Persson och Cerion L (val f-06 e. Concept-Liatos, äg Anna K Persson AB) red in på andraplats i söndagens 1.45-klass räckte hennes totala poäng för att ta hem sängen – ett poäng före Jens och med samma poäng som Magdalena Regårdh, men med fler topplaceringar i de högsta klasserna.

– Det här var en av de mer udda prisutdelningar jag har varit med om. Jag har önskat mig en ny säng jättelänge, och så vinner jag en här. Jag är verkligen jätteglad, förklarade segrarinnan efter att ha fått göra ärevarv i sängen som dagen till ära var lastad på en balvagn.

Beridareleven Pontus Carlsson och skolhästen Carletini vann Flyinge Indoors första klass, en 1.20-hoppning.

Tävlingarna visade också vilken hög klass både Flyinges skolhästar och beridarelever håller. I torsdagens 1.20-hoppning blev det seger för Pontus Carlsson och Carletini (SWB, val f-07 e. Carland-Cardento, uppf. Michelle Wilson, äg Flyinge AB) medan Vilma Åhagen och Baghera (SWB, val f-06 e. Cardento-Quito de Baussy, uppf. P. Bastiaansen, äg Flyinge AB) red in på femte plats.

I den klassen fanns ytterligare fyra Flyinge-hästar till start, samtliga med felfria rundor i första fasen.

Beridareleverna och Flyinges hästar fortsatte sedan att göra fina resultat med många felfria rundor under hela helgen.

Under lördagen erbjöd dessutom ATG möjlighet att spela på vinnare och göra en V5-rad när andra omgången av ATG Riders League avgjordes på Flyinge. Spelomsättningen motsvarade ungefär premiären i Strömsholm i början av januari, och de fem heaten väldigt spännande.

– Det var väldigt roliga tävlingar med mycket nöjda ryttare. Dessutom har vi haft fantastiska funktionärer hela helgen så det känns bra, konstaterade tävlingsledaren Cecilia Rätz när hon kunde pusta ut efter fyra intensiva tävlingsdagar.

Här hittar du alla resultat från Flyinge Indoor Spring Edition

Så här såg Anna Perssons ärevarv ut efter att ha vunnit sängen från DUX.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.