Nyhet

Flyinges Beridarprogram utökas till tre år

Myndigheten för Yrkeshögskolan gav i dag klartecken för att Flyinges populära yrkesutbildning Beridarprogrammet förlängs och blir treårigt från och med i höst. "Det känns väldigt bra att kunna erbjuda en heltäckande utbildning för den hett eftertraktade yrkesgruppen hästutbildare", förklarar Christina Rosell, vd för Flyinge och Ridskolan Strömsholm.
Flyinges Beridarprogram har i dag fått godkänt för att utökas till en treårig utbildning.

I och med att Beridarutbildningen blir treårig kommer den även att innefatta unghästutbildning. Därmed får eleverna en komplett utbildning i allt från den första och mycket viktiga inridningen av unga hästar till att utveckla och matcha hästen på bästa sätt via unghästchampionat mot en mer färdig tävlingshäst.

– Det finns en stor marknad för skickliga unghästutbildare som kan ta hand om våra fina svenska hästar som föds upp och förvalta dem på bästa sätt in i sporten. Därför känns det väldigt bra att vi nu får ett år till på oss för att lära eleverna hur man utvecklar lovande hästar på allra bästa sätt, menar Olof Axelsson, mångårig lärare på Flyinge, elitryttare i dressyr och från och med i höst även huvudansvarig för Beridarprogrammet tillsammans med OS-ryttaren i fälttävlan, Piia Pantsu.

I utbildningen ingår både praktiska och teoretiska ämnen, där det förutom häst­utbildning, hästkunskap och träningslära även läggs stor vikt på företagande och verksamhetsutveckling.

– Godkänd utbildning leder till yrkeshögskoleexamen både som beridare och unghästutbildare, berättar Annethe Yng, Skolchef på Flyinge.

Ansökan till det nya Beridarprogrammet öppnas 15 februari.

För mer information:
Annethe Yng, Skolchef, Flyinge och utbildningsledare för Beridarprogrammet
070-566 45 61
annethe.yng@flyinge.se 

Ladda ner pressmeddelandet som PDF-fil här

Pressmeddelande: Beridarprogrammet

Ladda ner Format: pdf Storlek: 187.4 KB

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.