Nyhet

Succé för Flyinge Indoor

Årets upplaga av Flyinge Indoor blev en riktig succé, med full fart och fullt hus i premiären av Jan Jönsson Invitational, spännande skånsk kamp i Skåne Topp 10 och en riktig hemmaryttare (nästan) i täten inför avgörandet av DUX Indoor Masters och den sköna sängen som står på spel.
Flyinge Hästsportsklubbs Peter Eriksson vann söndagens kval till DUX Indoor Masters. Stallmästare Jens Fredricson leder däremot kampen totalt om sängen från DUX inför avgörandet till våren. Årets upplaga av Flyinge Indoor blev en riktig topptävling. Foto: Yvonne Karlsson

Inomhushoppningen Flyinge Indoor har funnits ett par år men till denna upplaga fanns en del spännande nyheter. Bland annat att tävlingen fått en systertävling till våren – Flyinge Indoor Spring Edition – och den ryttare som lyckas bäst i de båda tävlingarna i särskilt utvalda klasser vinner en säng värd 70 000 kronor i DUX Indoor Masters.

I ledningen inför vårens Spring Edition ligger Stallmästare Jens Fredricson, som sedan augusti har just Flyinge som hemadress, även om han denna säsong tävlar för Strömsholms Ridsportförening.

Jens vann torsdagens 1.40-hoppning och var tvåa i 1.45-hoppningen på fredagen med Brixton (SWB, val. f-08 e. Callahan VDL-Pascal, uppf. Bertil Andersson, äg. Interbreed AB) och har nu 60 poäng totalt i kampen om DUX Indoor Masters, tre mer än Emma Emanuelsson från Nääs Ridsportförening som ligger tvåa.

– Brixton hoppade super och jag kommer absolut att försöka rida hem segersängen från DUX, den skulle passa bra hemma hos mig, menar Jens Fredricson nöjt.

Populär fälttävlansfest

En annan nyhet var fredagskvällens fartfyllda publikfest – Jan Jönsson Invitational. Inomhusfälttävlan lockade åskådare från både när och fjärran och alla var eniga om att det blev en riktig höjdarkväll. 15 fälttävlansekipage, inbjudna av självaste professor Jan Jönsson – som också hade designat banan – gav allt för publiken och för huvudsponsorn Agrias fina förstapris på 7 000 kronor.

Vinnare blev VM-ryttaren Niklas Lindbäck, som också tävlar för Flyinge Hästsportklubb. Han red fina Fairy Tale (SWB, val, f-09 e. Chirlon-Flemmingh, uppf. Charlott Davidsson och Ivan Martinic, äg. Thomas Tell).

Peter Eriksson bäst i Skåne Topp 10

En annan rolig nyhet var Skåne Topp 10 – ett ”skånskt mästerskap” där tio högt rankade ryttare som tävlar för Skåne-klubbar fick vara med. Här blev det en riktigt rutinerad segrare i form av Peter Eriksson, även han tävlande för Flyinge Hästsportklubb. Han red fina Looney Tony (val, f-06 e. Lordanos-Argentinus, äg. Malin Stjernswärd) till seger med endast fyra hundradelar till godo på tvåan Anna Persson från Österlens Ridklubb.


Sebastian Numminen och Gurra Hop vann 1.50-hoppningen på söndagen under Flyinge Indoor Winter Edition efter en spännande omhoppning. Foto: Yvonne Karlsson

Helgens högsta klass var Gullikssons 1.50-hoppning som avgjordes på söndagen. Sex ekipage tog sig till omhoppning och här var finska mästerskapsryttaren Sebastian Numminen bäst med Gurra Hop (SWB, sto f-07 e. Hip Hop-Little Boy, uppf. Gunilla Persson, äg. Iwona Majewska). På andra plats kom Sissela Smith från Åby, Norrköping, som därmed också tog ledningen i Lövsta Future Challenge Jumping U25 – en kamp om åtråvärda platser vid de internationella tävlingarna i Scandinavium, Göteborg, i vår.

– Att vi hade de bästa ungdomarna här var väldigt roligt i och med Lövsta-kvalet. Över lag var det väldigt bra tävlingar med något för alla varje kväll, från Henriks clinic på onsdagen till auktionen på lördagskvällen. Att vi sedan kunde avsluta med en riktigt vass klass på söndagen i form av Gullikssons 1.50-hoppning – och med en svenskfödd häst som segrare – var helt perfekt, avslutar Jens Fredricson.

Totalt sett en mycket lyckad helg med fina resultat, bra sport och många lovord från deltagare och publik. Att lördagens hopphästauktion, Flyinge Open Sales, dessutom satte nytt försäljningsrekord gjorde inte saken sämre. Läs mer om auktionen här.

Här hittar du resultaten från Flyinge Indoor Winter Edition

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.