Utbildning

Äntligen dags för Henriks clinic

Nu är det snart dags. På onsdag kommer Henrik von Eckermann till Flyinge för att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. ”Jag ser verkligen fram mot det här. Det kommer att bli både roligt och inspirerande”, konstaterar Stallmästare Jens Fredricson.
Henrik von Eckermann kommer att rida två hästar själv under clinicen samt instruera bland annat elever ur Beridarprogrammet. Dessutom blir det diskussioner med VM-kollegan Fredrik Jönsson. På onsdag är det äntigen dags. Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann har redan berättat att han vill göra en annorlunda och speciell clinic där han hoppas på många frågor från publiken. Men Henrik kommer också att instruera ryttare och rida själv under dagen.

– Elever från Beridarprogrammet årskurs 1 är med och rider för Henrik. Dessutom kommer han att rida själv också, både en yngre och en äldre häst för att visa och berätta hur han tänker och gör när han sätter sig upp på en ny häst, förklarar Jens Fredricson.

Under dagen kommer också Henrik och VM-silverkollegan från Tryon, Fredrik Jönsson, att diskutera hur man matchar hästar – och sig själva – mot ett mästerskap och vad man från de erfarenheterna kan ta med sig även för dem som tävlar på en lägre nivå.

– Henrik är inte rädd för att säga vad han tycker och han har väldigt mycket fantastisk kunskap att dela med sig av, så det kommer att bli en otrolig dag med massor som man kan ta med sig hem som inspiration till sin egen vardag, menar Jens Fredricson.

Läs vad Henrik von Eckermann säger om clinicen

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.