Nyhet

Auktionshästarna klara för Flyinge Open Sales

Nu är det klart vilka hästar som kommer att auktioneras ut på årets Flyinge Open Sales, som äger rum lördagen 3 november under Flyinge Indoor Winter Edition.
Här är en av alla hästar som kommer att säljas under årets auktion.

Det är en uppsättning riktiga kvalitetshästar i hoppning som Paul Schockemöhles selektionsteam presenterar till årets auktion. Bland de hästar som deltog på VM i Tryon härstammade närmare 10 procent från Paul Schockemöhles anläggning i Lewitz/Mühlen. Stuteriets medarbetare vet med andra ord vad de gör i sin planering från avelsarbetet, träningen av den unga hästen till en fullfjädrad tävlingshäst.

– Det handlar inte bara om rätt linjer som korsas. Det handlar om hela stadiet i uppväxten, hur de hanteras och tränas. De ges rätt förutsättningar och hanteras av folk som vet vad det gör. Det är ett framgångskoncept helt enkelt, säger Helena Torstensson, verksamhetschef på den svenska filialen, PS Flyinge & Partners.

Efterfrågan på hästar från Lewitz är stor och till auktionen i Flyinge den tredje november har en kollektion som ska passa den svenska marknaden valts ut.

– Det är en jämn kollektion med riktiga kvalitetshästar. Letar man efter en sporthäst så ska man titta på våra videos och gärna komma och provrida, säger Helena Torstensson.

Bland de hästar som auktioneras ut tidigare år har flera tävlat framgångsrikt på såväl nationell som internationell nivå. Flera av dem har gått unghästklasser som till exempel Scandinavian Open i Falsterbo och de äldsta börjar nu att visa framfötterna i svår klass.

Årets hästar kommer till Flyinge cirka två veckor före auktionen och finns då tillgängliga för provridning. Själva auktionen genomförs på lördagskvällen 3 november, i samband med Flyinge Indoor Winter Edition.

Här kan du läsa mer om hästar och villkor

Här kan du läsa mer om Flyinge Indoor Winter Edition

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.