Nyhet

Inspirerande träning för Kaiser

Nu har tyske topptränaren Kaiser Johannsmann haft sina första träningar på Flyinge. Ett tvådagarsbesök som gav mersmak. "Det är bra att vi träffas regelbundet, en del saker lär man sig på kort tid, annat tar lång tid att öva in," menade Kaiser.
Kaiser Johannsmann och Maria Gretzer samspråkar under träningen. Maria hjälpte till att översätta för både ryttare och publik, något som var väldigt uppskattat.

Veckans träningstillfälle var det första av sex som kommer att äga rum på Flyinge under höst och vinter.

Eleverna passade på att ta intryck och hitta inspiration genom att vara på plats på läktaren, och en av grupperna bestod av Beridarprogrammets årskurs 2-elever, och deras huvudlärare Piia Pantsu.

– Mycket nyttigt och väldigt roligt, menade Piia nöjt efter de två dagarna.

Piia Pantsu tränade tillsammans med sina elever i Beridarprogammet och visade hur det skulle gå till.

Kaiser Johannsmann, som är känd för att inte lämna någonting åt slumpen, arbetade med eleverna och deras hästar ner i minsta detalj för att få det som han ville ha det.

– Man kan inte vara nöjd om det inte är så bra som möjligt, menade han.

Under dagarna fick Kaiser hjälp av Maria Gretzer med översättningen från tyska till svenska, både för elever och de som satt på läktaren. Ett värdefullt jobb som uppskattades mycket.

– Men jag blir väldigt ridsugen och står gärna på en reservplats till nästa gång han kommer hit, konstaterade Maria.

Kaiser Johannsmann bjöd också in till en föreläsning den första kvällen när han visade och berättade om sitt träningssystem och visade den film som han har varit med och tagit fram.

– Det finns väldigt många amatörryttare i Tyskland och då har vi tagit fram den här filmen för att hjälpa dem att förstå vad de måste träna på, förklarade Kaiser.

Långa dagar och fullt fokus från Kaiser Johannsmann som verkligen engagerar sig i sina elever.

En av grupperna bestod av fälttävlansryttare, en satsning som möjliggjorts av advokatfirman Gulliksson. De fick jobba mycket med att arbeta hästarna i ett tävlingstempo och inte korta ner galoppen för mycket. Och precis som övriga grupper fick de nöta på att vara väldigt exakta i allt de gjorde.

– Väldigt nyttigt, och bra träning. Det är inga konstigheter i det han säger, men det är lätt att missa de här små detaljerna som har betydelse, menar VM-ryttaren i fälttävlan, Niklas Lindbäck.

Tack vare Torstensons fick två grupper med unga ryttare chansen att rida för Kaiser. Och det var skickliga och målmedvetna ungdomar som imponerade på tysken, även om de – precis som övriga – inte fick missa en enda liten detalj för att han skulle vara helt nöjd.

Kaiser kommer tillbaka 6-7 november för nästa träningstillfälle.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.