Nyhet

Klart med ryttare på Kaiser-träningen

Snart drar höstens träningar för tyske mästertränaren Wilhelm Heinrich ”Kaiser” Johannsmann igång igen. Men i år är det med Flyinge som bas. "Vi ser väldigt mycket fram mot att han kommer att vara på Flyinge den här säsongen efter att träningarna på Strömsholm förra året blev så väldigt lyckade", menar Stallmästare Jens Fredricson.
Jens Fredricson lyssnar noga på Kaiser Johannsmann i samband med träningar på Strömsholm förra hösten. Nu kommer Kaiser till Flyinge i stället.

Under två dagar i oktober, 8-9, kommer Kaiser Johannsmann att ta hand om sex grupper av ryttare med fyra ekipage i varje. Träningarna upprepas sedan under två dagar i månaden till och med mars 2019.

I en av grupperna rider elever som går Beridarprogrammet, årskurs 2, tillsammans med sin huvudlärare Piia Pantsu. En fantastisk möjlighet för Beridareleverna att utvecklas ytterligare.

– Det är också roligt att vi har Flyingevänner som Helena Torstensson, Markku Söderberg och Janne Jönsson med på träningarna, berättar Jens, som själv kommer att rida i just den gruppen.

Engagemanget är stort hos den tyske mästertränaren.

Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona tar ut ryttare till en av grupperna medan en grupp är vikt för fälttävlans förbundskapten Fredrik Bergendorffs utvalda ryttare.

– Det här har möjliggjorts genom medel från Gullikssons Advokatbyrå, vilket vi förstås är mycket tacksamma för, förklarar Jens.

Torstensons Hästtransportcenter sponsrar två grupper, där ryttarna främst är yngre förmågor från Södra Sverige. Till exempel rider EM-finalisten för Childrensryttare, Beata Hermelin samt Andre Brandt, Erik Dahnelius, Felicia Gårdlund och Mathilda Bohlin. Även Joel Torstenson kommer att åka ner till Flyinge för att vara med och träna för Kaiser Johannsmann.

– Jag märkte ju vilken effekt träningen hade när Kaiser var på Strömsholm förra hösten och vintern och tycker det ska bli fantastiskt roligt att även ryttarna här på Flyinge får möjlighet att ta del av hans noggrannhet och känsla för detaljer i ridningen, menar Jens och fortsätter:

– Dessutom hoppas jag att det, precis som på Strömsholm, är många som tar chansen att sitta på läktaren för att samla inspiration under de dagar Kaiser är här.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.