Nyhet

Fullt hus när Silver-Fredrik firades

Restaurang Kungsgården på Flyinge fylldes av elever, personal, vänner och anhöriga på tisdagseftermiddagen. Det var dags att fira VM-silvermedaljören Fredrik Jönsson med tårtkalas.
Fredrik omgiven av hela familjen vid välkomstmottagningen i Restaurang Kungsgården på Flyinge.

– Ja, vad säger man. Först måste jag få tacka för det här överväldigande mottagandet, det värmde. Jag hoppas att ni har kunnat titta för det var väldigt bra sport, förklarade Fredrik något överraskad av den stora uppslutningen.

Fredrik har mängder med anknytningar till Flyinge. Han bor mindre än ett stenkast från anläggningen, hans hustru Piia jobbar som lärare på Flyinge, pappa Janne har också undervisning på Riksanläggningen och han tävlar för Flyinge Hästsportklubb.

Förbundskapten Henrik Ankarcrona, Fredrik Jönsson och stallmästare Jens Fredricson samlade vid firandet av VM-silvret.

– Jag tror många är väldigt glada och väldigt imponerade, men vi som har följt dig är inte lika förvånade över framgången, konstaterade Jens Fredricson, Stallmästare på Flyinge och Ridskolan Strömsholm.

Fredrik, som precis kommit hem från sitt livs äventyr i Tryon, USA, med ett VM-silver i lag runt halsen och dessutom som bästa svensk i hoppningen med en individuell åttondeplats.

– Det var en fantastisk resa, jag hade fantastiska lagkamrater och en väldigt bra vecka där borta i USA. Jag vill bara säga att om man tror på någonting, då ska man köra på. Det ska ni ta med er, menade Fredrik, och fick massor av applåder från alla närvarande.

Därefter bjöds alla på tårta och det var många som ville ta ett snack med Fredrik, eller för den delen ta en selfie med silvermedaljören. För det är ju som Jens Fredricson konstaterade:

– Nu du Fredrik, nu är du en kändis på riktigt.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.