Nyhet

Triss i OS-ryttare tränar Flyinges elever

När Flyinges elever nu inleder höstterminen kommer de ha tillgång till tre lärare som alla ridit OS. - Jag ser verkligen fram mot att jobba med eleverna på Beridarprogrammet och tillsammans med de andra lärarna, berättar Annica Westerberg.
Jens Fredricson, Annica Westerberg och Piia Pantsu har alla ridit OS och kommer från och med terminsstarten att jobba med Flyinges elever.

Annica Westerberg red OS-dressyren 1992 i Barcelona med Taktik, Piia Pantsu red OS-fälttävlan i Sydney 2000 med Uppercut och Jens Fredricson red OS-hoppning 2012 i London med Lunatic. Nu är de tre samlade på Flyinge för att utbilda de elever som finns på anläggningen.

– Det är väldigt glädjande att vi har gjort den här lärarförstärkningen. Vi kommer att jobba mycket tillsammans och jag ser verkligen fram mot att få jobba med duktiga hästmänniskor. Framför allt är det roligt att vi har en bakgrund i de tre olympiska disciplinerna, menar Jens Fredricson, Stallmästare både för Flyinge och Ridskolan Strömsholm, men som sedan ett tag tillbaka har Flyinge som hemort.

Att jobba över disciplingränserna är något som även Annica Westerberg ser fram mot. Hon har elever som rider Grand Prix-dressyr och internationell fälttävlan på mästerskapsnivå.

– Att få jobba tillsammans, diskutera ridning och utbildning med de andra lärarna känns väldigt inspirerande, förklarar Annica, som kommer att finnas på Flyinge varje torsdagsförmiddag för att hjälpa eleverna på Beridarprogrammet.

– Jag har varit inblandad i Beridarelevernas utbildning även tidigare, både vid antagningsprov, examination och kvalitetskontroller, men då har jag alltid tyckt att det varit synd att jag inte har fått se dem mer. Nu blir det verklighet med att jag ska jobba med dem varje vecka, och det känns väldigt stimulerande, fortsätter Annica.

Piia Pantsu, som är mentor och samordnare för Beridarprogrammet, är involverad i såväl hippologernas som eleverna på Unghästprogrammets utbildning. Även Jens kommer att jobba mycket med eleverna i Beridar- och Unghästprogrammet.

– Dessutom får vi inte glömma övriga lärare som är kvar här sedan tidigare. Alla har ett viktigt uppdrag att ge våra elever bästa tänkbara utbildning, förklarar Jens, som ser fram mot höstens terminsstart.

Läs här vad som händer på Strömsholm i höst

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.