Nyhet

Wilma och Xanté trea i Falsterbo

Flyingeeleven Wilma Björk och skolhästen Xanté slutade trea i de båda dressyrklasserna i Gina Tricot Future Elit som avgjordes i Falsterbo. "Det kändes riktigt bra, han var väldigt cool inne på banan", berömde Wilma sin ”klasskompis”.
En nöjd och glad Wilma med Xanté efter tredjeplatsen i küren. Foto: Mette Henriksen

Xanté har varit i Falsterbo tidigare, men då var han med i ett showinslag när hoppryttare skulle rida dressyr och tvärt om.

– Så jag tror att det var Douglas Lindelöw som hoppade lite dressyrstaket med honom, skrattar Wilma Björk, som går första året på Flyinges Beridarprogram.

Den här gången hoppade Xanté (SWB, val, f-06 e. Santino-Donnerhall, uppf. och äg. Flyinge AB) inte några dressyrstaket, utan skötte sig exemplariskt. Ekipaget belönades med 68 procent i Prix S:t Georges, vilket räckte till en tredjeplats.

– Resultaten i dag avgör startordningen inför finalen på fredag, berättar Wilma, och hoppas att det ska vara en fördel för dem.

På fredag väntar kür, och programmet har Wilma satt ihop tillsammans med sin mamma. Sedan har de fått hjälp att sätta passande musik till. När de red programmet senast vann de – det var under SM-tävlingarna på Strömsholm.

– Tyvärr var det ”bara” B-finalen vi vann på Strömsholm eftersom han var tvungen att ridas på kandar i kvalklasserna och det gillar han inte riktigt. Här kan jag rida på tränsbett och det passar honom mycket bättre, berättar Wilma.

Wilma ser verkligen fram mot fredagen. Förutom att hon ska få rida kür i finalen av Gina Tricot Future Elit i Falsterbo är det också sista dagen på terminen för Beridarprogrammet. Sedan väntar ett välförtjänt sommarlov.

– Men mest ser jag fram mot att få rida küren. Det ska verkligen bli jätteroligt, avslutar Wilma på väg hem från Falsterbo.

I fredagens final gick det lika bra för Wilma och Xanté. Det blev en ny tredjeplats efter en väldigt fin insats.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.