Nyhet

Flyinge förstärker med OS-ryttare

I augusti börjar Piia Pantsu, som bland annat ridit OS i fälttävlan för Finland, som beridare och hopputbildare på Flyinge. Samtidigt kommer också Jens Fredricson att flytta sin bas till Flyinge. "Det ska bli jättekul att jobba tillsammans med Piia och jag ser fram mot att ha Flyinge som bas", förklarar Jens.
Kastanjegården kommer få nytt underlag.

Jens Fredricson är sedan ett par år tillbaka ansvarig för sport- och hästutbildning för de båda riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Flyinge med titeln Stallmästare. Att han nu flyttar söderut och har Flyinge som bas förändrar inte hans uppdrag.

– Jag kommer att ha hästarna på Flyinge och fortsätta min tävlingssatsning därifrån, men för övrigt blir det ingen större skillnad mot tidigare, säger Jens och fortsätter:
– Jag tror det är bra att finnas på plats och ge möjlighet till elever och studenter på Flyinge att vara med och se och även kunna rida tillsammans, det har fungerat bra på Strömsholm.

Piia Pantsu är heltidsanställd från och med augusti som beridare och ska även jobba med utbildning inom hoppning och fälttävlan.

– Piia är ju en av få ryttare som har ridit på den allra högsta nivån både inom fälttävlan och hoppning så det känns jättebra att hon börjar jobba här, menar Jens.

Grunden för förändringen är den strategiplan som har tagits fram för att utveckla de båda riksanläggningarna till att vara ledande inom häst- och ryttarutbildning. Ett arbete som kräver både långsiktighet och tålamod, men som Jens tror stenhårt på.

– Planen är bra och är en vägvisare för hur vi ska jobba, men det krävs förstås hårt arbete och långsiktighet för att få det att fungera, menar Jens, som ser fram mot att komma tillbaka till Flyinge.

– Jag är ju uppväxt och skolad på Flyinge så det ska bli roligt att få flytta hit med familjen och fortsätta med arbetet att utveckla riksanläggningarna, avslutar Jens.

För mer information:
Ulrika Andersson, Marknadschef Flyinge och Ridskolan Strömsholm
070-269 89 45
ulrika.andersson@flyinge.se

Dokument

Pressmeddelande: Flyinge förstärker med OS-ryttare

Ladda ner Format: pdf Storlek: 787.9 KB

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.