Nyhet

Flyingeelever till SM

Flyingeeleverna Wilma Björk och Alma Forsberg, som går första året av beridarprogrammet, styr snart resan norrut för att delta vid årets Strömsholmsdagar och rida SM. "Det är kul att vi kan åka upp tillsammans och hjälpa varandra", menar Wilma som har två hästar till start i dressyr-SM för unga ryttare.

Alma Forsberg rider fälttävlan och var med i det vinnande laget vid fälttävlans-SM 2017 med sin Hurricane (val. f-08, okänd). Nu är det individuell start som gäller under 100-årsjubilerande Strömsholmsdagarna.

Wilma Björk rider dressyr och var med på Strömsholmsdagarna redan förra året i SM. I år har hon med sig två hästar.

– Det var väldigt roligt att få rida på Strömsholm förra året och det ska bli kul att komma tillbaka igen, menar Wilma.

Förutom sin egen häst Hankey Bannister (val. f-07 e. Figaro R-Sunshine Prince, uppf. Maria Nilsson, äg. Tomas Björk) har hon med sig skolhästen Xanté (val. f-06 e. Santino-Donnerhall) som är född på Flyinge. Han har tidigare startat några gånger i Intermediaire. Wilma och Xanté har gjort kanonresultat under sitt första tävlingsår tillsammans.

– Han är en superbra läromästare och vi har verkligen klickat. Förutom att vi ska rida SM så har vi också kvalat till Gina Tricot Future Elite-finalen i Falsterbo, berättar Wilma stolt.

Wilma har ridit i Falsterbo två gånger tidigare, men det var tillsammans med sin ponny.

– Så det är bra att vår termin inte slutar förrän efter Falsterbo, säger Wilma leende.

Wilma och Alma går första året på Beridarprogrammet på Flyinge. Dessutom gick de Unghästprogrammet förra året, och har svårt att slita sig från Flyinge.

– Det är verkligen jätteroligt att vara här på Flyinge, utbildningen är så himla bra, avslutar Wilma nöjt.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.